Zwembad De Scheg is vanwege de aangescherpte maatregelen m.i.v. 15 december gesloten.

Discozwemmen

Op vrijdagavond op 11 december organiseren wij voor de jeugd een discoavond van 18.00 tot en met 21.30 uur. Ben jij in het bezit van een AB diploma en 8 t/m 13 jaar? Kom dan zwemmen samen met je vrienden en schrijf je nu in (inschrijven mogelijk vanaf 5 december). Bekijk ook onze flyer.
Door coronamaatregelen is deelname alleen toegestaan voor  kinderen in de genoemde leeftijdscategorie en niet voor volwassen begeleiders.

Aquasporten

De aquasportlessen bij De Scheg bieden een variatie aan inspanning, ontspanning, conditie en krachttraining. Alle AquaSport lessen worden gegeven met muziek. Deelname is mogelijk vanaf 13 jaar.
Maandagavond is ‘Ladies Night’ en alleen bedoeld voor dames vanaf 13 jaar. Tijdens deze avond maken de instructeurs gebruik van harde en opzwepende muziek en kunt u Aqua Joggen, -Robic, -Bootcamp, -Floatfit, -Spinning, -Boxing en Pilates lessen volgen.

AquaRobic (instructiebad of recreatiebad)
AquaRobic wordt gegeven in borstdiep water. U werkt aan uw conditie, kracht en coördinatie. Door de weerstand van het water is de belasting op de gewrichten minder dan bij oefeningen op het land.

AquaFloatfit (wedstrijdbad)
Balans, kracht en FUN! Dat is FloatFit. Een effectieve en uitdagende aquasport op een drijvende mat. Het is een interval training met hoge intensiviteit.
Kledingadvies: sportbroekje en -shirt zijn aan te raden (schoenen zijn niet nodig).
Deelname wordt afgeraden aan zwangere vrouwen en vrouwen die tot een jaar geleden zijn bevallen.

AquaPilates (instructiebad)
Deze les heeft een lage intensiteit, een hoog rustgevend karakter en is geschikt voor jong & oud en mensen met een fysieke beperkingen/blessures.


AquaJoggen (wedstrijdbad)

Met behulp van een wetbelt (zachte foamgordel) om uw middel loopt u in diepwater. Het is een dynamische en intensieve trainingsvorm. Een gevarieerde manier om uw conditie te verbeteren en versterkt kracht en buikspieren. AquaJoggen is ook zeer geschikt voor zwangere dames en mensen met rugklachten.

AquaSpinning (instructiebad)

Tijdens deze efficiënte training op speciale spinningfietsen in het water, traint u niet alleen uw benen en armen, maar ook uw buikspieren. Het is een ideale training voor uw conditie en uithoudingsvermogen.
Kledingadvies: (fiets)broekje, shirt en (water)schoenen zijn aan te raden.

AquaBootcamp (recreatiebad)
AquaBootcamp bestaat uit duurtraining, spierversterkende oefeningen en interval training. Waarbij de oefeningen zowel in het water als op de kant plaatsvinden. Gebruik van verschillende materialen. Ook zeer geschikt ter ondersteuning van andere sporten of als voorbereiding op bijvoorbeeld een triatlon.
Kledingadvies: badkleding, voor dames kan sportbroek en t-shirt prettig zijn.

AquaBoxing (recreatiebad)
Deze nieuwe manier van bewegen verbetert uw coördinatie en balans door te boksen en trappen in het water. Tegelijkertijd werkt u aan uw snelheid en kracht. Door de vele variatie is geen les hetzelfde.

AquaVaria (maandag instructiebad/dinsdag wedstrijdbad)
Iedere les doen we een andere aquasport voor veel variatie in uw training.

AquaSpinning
Even werken aan je kracht met AquaSpinning in het water. Ook hier is veel variatie en is geen les hetzelfde. Bijna een full-body workout in het zwembad!

AquaReuma (instructiebad)
In borstdiep en extra verwarmd water wordt gewerkt aan oefeningen ter verlichting van de pijn en het verbeteren van uw conditie, evenwicht en bewegingsvrijheid. Tijdens het zwemmen richt u zich niet op een bepaalde spiergroep maar op uw hele lichaam.

AquaGym (instructiebad)
Blijf actief en fit met deze vorm van sporten. U verbetert uw conditie, kracht en coördinatie. Door de weerstand van het water is de belasting op de gewrichten minder dan bij oefeningen op het land en is de kans op blessures klein.

MBVO (instructiebad)
Meer Bewegen Voor Ouderen. Bij gezond ouder worden hoort bewegen, wie regelmatig blijft bewegen blijft langer mobiel en voelt zich fitter. Een zeer geschikte vorm hiervoor is zwemmen! Je verbetert je conditie, kracht en coördinatie. Door de weerstand van het water is de belasting op de gewrichten minder dan bij oefeningen op het land. En is de kans op blessures klein. Er is 30 minuten les en u kunt 15 minuten banenzwemmen.

SwimSlim (let op, dit is een zwemles)
Energieker voelen door een verandering van leefstijl? Dat kan dankzij de zwemles SwimSlim! Zwemmen is een geschikte sport voor kinderen, jongeren en volwassenen met een maatje meer. De activiteiten van SwimSlim dragen bij aan een gezond gewicht en verbeterde conditie. Klik hier voor meer info of een reservering.

Blootzwemmen

Naakt zwemmen en recreëren in een afgeschermde ruimte. Kom baantjes zwemmen in het wedstrijdbad, ontspannen in instructiebad, of volg een yogales. Zaterdag 28 november en 19 december staan de eerstvolgende blootzwemavonden gepland.

Ouder & Kindzwemmen

Laat uw kind (t/m 4 jaar) op een speelse manier kennis maken met het water tijdens de Ouder & Kindzwemmen Family Fun of Instuif.
Op woensdagochtend krijgt u tijdens ‘Ouder & Kindzwemmen – Family Fun’ toegang tot Pingo’s Island en het recreatiebad. Er zijn spelmaterialen beschikbaar er is een instructeur aanwezig, maar er wordt geen les gegeven.
Op vrijdagochtend tijdens ‘Ouder & Kindzwemmen – Instuif’ worden er lessen aangeboden in blokken van 30 minuten les aan een bepaalde leeftijdsgroep:

09.15 – 09.45 uur 0-1 jaar (instructiebad)
09.45 – 10.15 uur 2-4 jaar (instructie- en recreatiebad)
10.15 – 10.45 uur 1-2 jaar (instructie- en recreatiebad)

Na afloop of voorafgaand aan de les kunt u op vrijdagochtend vrij zwemmen van 9.00 – 11.00 uur. Ook kunt u alleen recreatief zwemmen en niet aan een les deelnemen. Belangrijk is dat u voorafgaand aan uw bezoek een keuze maakt bij uw reservering: deelname aan een les of vrij zwemmen. Wij verzoeken u na afloop van het Ouder & Kindzwemmen het bad te verlaten. Het badhuis is niet geopend tijdens deze activiteiten.

Openingstijden

>Openingstijden

*wijzigingen voorbehouden.

Tarieven

Aquasport per les (45 min. en tijdelijk tarief) € 6,50
Blootzwemmen per bezoek € 8,75
Discozwemmen € 8,90
Ouder & Kindzwemmen volw. (inclusief vrij zwemmen)* € 8,90
Ouder & Kindzwemmen 65+ (inclusief vrij zwemmen)* € 7,25
10 bezoekenkaart (ook geldig voor Aquasport/Ouder&Kind) € 66,80
25 bezoekenkaart (ook geldig voor Aquasport/Ouder&Kind) € 144,65

*Ouder & Kindzwemmen is voor kinderen t/m 4 jaar gratis

Reservering verplicht

  • Reserveren: Vanwege een technische storing bij onze ICT partner, veroorzaakt door een computervirus, werken onze systemen momenteel niet en is onze webshop niet bereikbaar. U kunt daarom uw bezoek vanaf 2 dagen op voorhand telefonisch reserveren via 0570-659745 (ma-vr 9.00 – 17.00 uur/ za-zo 10.00-17.00 uur). Dus op maandag kunt u t/m woensdag reserveren. Op dinsdag t/m donderdag.
  • Annuleren: Bezoekt u ons niet dan dient u tot 24 u voor aankomst te annuleren (ma-vr 9.00 – 17.00 uur/ za-zo 10.00-17.00 uur). Heeft u als pashouder niet tijdig geannuleerd dan wordt er een toegang afgewaardeerd.
  • Betaling: Op locatie is bij uitzondering alleen pin en contactloos betalen mogelijk, geen contanten.

Protocol voor uw bezoek

U wordt verzocht dit protocol door te lezen voor uw bezoek.

Veel gestelde vragen

Wij begrijpen dat u naar aanleiding van deze wijzigingen enkele vragen heeft over onder meer de geldigheid van uw abonnement of een recreatief bezoek aan De Scheg.
Klik hier voor een overzicht van ‘Veel gestelde vragen’.

Wij kijken uit naar uw bezoek en wensen u veel zwemplezier!