Aquasporten

De aquasportlessen bij De Scheg bieden een variatie aan inspanning, ontspanning, conditie en krachttraining. Alle AquaSport lessen worden gegeven met muziek. U kunt deelnemen aan losse aquasportlessen naar keuze, waarvoor u steeds online een plek kunt reserveren. Deelname is mogelijk vanaf 13 jaar.

Maandagavond is ‘Ladies Night’ en alleen bedoeld voor dames vanaf 13 jaar. Tijdens deze avond maken de instructeurs gebruik van harde en opzwepende muziek en kunt u Aqua Joggen, -Robic, -Bootcamp, -Floatfit, -Spinning, -Boxing en Pilates lessen volgen.

Donderdag staat in het teken van ‘AquaFit & Well’.  De ochtendlessen, AquaGym Reuma en Aqua Joggen, hebben een lage tot gemiddelde impact. De avondlessen, Aqua Joggen, -Robic, -Bootcamp, -Floatfit, -Spinning, -Boxing en Pilates, hebben een gemiddelde intensiviteit.

SwimSlim
Voor mensen met overgewicht is zwemmen één van de beste vormen van bewegen. SwimSlim wordt dinsdag op twee lesuren aangeboden waarbij het eerste uur geschikt is voor kinderen van 12 – 18 jaar en het tweede uur voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Blootzwemmen

Ervaart u meer vrijheid door zonder badkleding te zwemmen, kom dan iedere laatste zaterdag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur blootzwemmen bij De Scheg. U kunt naar wens recreëren en banenzwemmen in het wedstrijd en instructiebad. Gebruik van koffie en thee zijn deze avond inbegrepen. Het badhuis is vooralsnog gesloten. De eerstvolgende data zijn 26 september, 31 oktober en 28 november 2020.

Ouder & Kindzwemmen

Laat uw kind (t/m 4 jaar) op een speelse manier kennis maken met het water tijdens de Ouder & Kindzwemmen Family Fun of Instuif.
Op woensdagochtend krijgt u tijdens ‘Ouder & Kindzwemmen – Family Fun’ toegang tot Pingo’s Island en het recreatiebad. Er zijn spelmaterialen beschikbaar er is een instructeur aanwezig, maar er wordt geen les gegeven.
Op vrijdagochtend tijdens ‘Ouder & Kindzwemmen Instuif’ worden er lessen aangeboden in blokken van 30 minuten les aan een bepaalde leeftijdsgroep:

09.15 – 09.45 uur 0-1 jaar (instructiebad)
09.45 – 10.15 uur 2-4 jaar (instructie- en recreatiebad)
10.15 – 10.45 uur 1-2 jaar (instructie- en recreatiebad)

Na afloop of voorafgaand aan de les kunt u op vrijdagochtend ook recreatief zwemmen van 9.00 – 11.00 uur.
Ook kunt u alleen recreatief zwemmen en niet aan een les deelnemen.
Belangrijk is dat u voorafgaand aan uw bezoek een keuze maakt bij uw reservering: deelname aan een les of vrijzwemmen.
Wij verzoeken u na afloop van het Ouder & Kindzwemmen het bad te verlaten.

Het badhuis is niet geopend tijdens deze activiteiten.

Openingstijden

>Klik hier voor de actuele openingstijden

*wijzigingen voorbehouden.

Tarieven

Aquasport per les (45 min. en tijdelijk tarief) € 6,50
Blootzwemmen per bezoek € 8,75
Ouder & Kindzwemmen volw. (inclusief vrijzwemmen)* € 8,90
Ouder & Kindzwemmen 65+ (inclusief vrijzwemmen)* € 7,25
10 bezoekenkaart (ook geldig voor Aquasport/Ouder&Kind) € 66,80
25 bezoekenkaart (ook geldig voor Aquasport/Ouder&Kind) € 144,65

*Ouder & Kindzwemmen is voor kinderen t/m 4 jaar gratis

Reservering verplicht

Voor uw bezoek is een reservering in onze webshop verplicht. Ook pashouders dienen online te reserveren.  
>Heeft u nog geen entreekaart, bestel dan uw ticket in onze webshop.
>Heeft u een meerbezoekenkaart of abonnement, selecteer dan uw entree als pashouder in onze webshop. U hoeft geen betaling te voldoen.

Om iedereen een eerlijke kans te bieden, kunt u een ruime week voor uw bezoek reserveren:
Elke woensdag tussen 8:30 en 9:00 uur worden de beschikbare tijden voor de volgende week (ma-zo) aan onze webshop toegevoegd. U kunt steeds voor 1 persoon tegelijk reserveren.

Reserveer hier uw les

AquaRobic (instructiebad of recreatiebad)
AquaRobic wordt gegeven in borstdiep water. U werkt aan uw conditie, kracht en coördinatie. Door de weerstand van het water is de belasting op de gewrichten minder dan bij oefeningen op het land.
   

AquaFloatfit (wedstrijdbad)
Balans, kracht en FUN! Dat is FloatFit. Een effectieve en uitdagende aquasport op een drijvende mat. Het is een interval training met hoge intensiviteit.
Kledingadvies: sportbroekje en -shirt zijn aan te raden (schoenen zijn niet nodig).
Deelname wordt afgeraden aan zwangere vrouwen en vrouwen die tot een jaar geleden zijn bevallen.
 

AquaPilates (instructiebad)
Deze les heeft een lage intensiteit, een hoog rustgevend karakter en is geschikt voor jong & oud, zwangere vrouwen en mensen met een fysieke beperkingen/blessures.
 

AquaJoggen (wedstrijdbad)

Met behulp van een wetbelt (zachte foamgordel) om uw middel loopt u in diepwater. Het is een dynamische en intensieve trainingsvorm. Een gevarieerde manier om uw conditie te verbeteren en versterkt kracht en buikspieren. AquaJoggen is ook zeer geschikt voor zwangere dames en mensen met rugklachten.
 

AquaSpinning (instructiebad)

Tijdens deze efficiënte training op speciale spinningfietsen in het water, traint u niet alleen uw benen en armen, maar ook uw buikspieren. Het is een ideale training voor uw conditie en uithoudingsvermogen.
Kledingadvies: (fiets)broekje, shirt en (water)schoenen zijn aan te raden.
 

AquaBootcamp (recreatiebad)
AquaBootcamp bestaat uit duurtraining, spierversterkende oefeningen en interval training. Waarbij de oefeningen zowel in het water als op de kant plaatsvinden. Gebruik van verschillende materialen. Ook zeer geschikt ter ondersteuning van andere sporten of als voorbereiding op bijvoorbeeld een triatlon.
Kledingadvies: badkleding, voor dames kan sportbroek en t-shirt prettig zijn.
 

AquaBoxing (recreatiebad)
Deze nieuwe manier van bewegen verbetert uw coördinatie en balans door te boksen en trappen in het water. Tegelijkertijd werkt u aan uw snelheid en kracht. Door de vele variatie is geen les hetzelfde.
 

AquaVaria (maandag instructiebad/dinsdag wedstrijdbad)
Iedere les doen we een andere aquasport voor veel variatie in uw training.


AquaReuma (instructiebad)

In borstdiep en extra verwarmd water wordt gewerkt aan oefeningen ter verlichting van de pijn en het verbeteren van uw conditie, evenwicht en bewegingsvrijheid. Tijdens het zwemmen richt u zich niet op een bepaalde spiergroep maar op uw hele lichaam.

AquaGym (instructiebad)
Blijf actief en fit met deze vorm van sporten. U verbetert uw conditie, kracht en coördinatie. Door de weerstand van het water is de belasting op de gewrichten minder dan bij oefeningen op het land en is de kans op blessures klein.

SwimSlim
Voor mensen met overgewicht is zwemmen een goede vorm van bewegen. Spieren en gewrichten worden minder belast waardoor de kans op blessures klein is. Wie regelmatig zwemt, verbetert de conditie en bevordert een gezonde leefstijl. Tijdens de lessen SwimSlim op dinsdagavond staat plezier in sporten met gelijkgestemde centraal.

 

MBVO (instructiebad)

Meer Bewegen Voor Ouderen. Bij gezond ouder worden hoort bewegen, wie regelmatig blijft bewegen blijft langer mobiel en voelt zich fitter. Een zeer geschikte vorm hiervoor is zwemmen! Je verbetert je conditie, kracht en coördinatie. Door de weerstand van het water is de belasting op de gewrichten minder dan bij oefeningen op het land. En is de kans op blessures klein. Er is 30 minuten les en u kunt 15 minuten banenzwemmen.

Blootzwemmen (wedstrijdbad en instructiebad)
Naakt zwemmen en recreëren in een afgeschermde ruimte. Elke laatste zaterdag van de maand.

Ouder & Kindzwemmen
Family Fun: Speel samen met uw kind in Pingo’s Island en het recreatiebad met de beschikbare spelmaterialen.
Ouder & Kind Instuif: volg samen 30 minuten les om kennis te maken met water.


Kunt u niet deelnemen, dan is een annulering verplicht

Kunt u niet deelnemen op het gereserveerde tijdstip, dan dient u uw reservering 24 uur voor uw bezoek te annuleren. Heeft u uw bezoek niet (tijdig) geannuleerd en bent u in het bezit van een meerbezoekenkaart of abonnement dan zal er een toegang afgewaardeerd worden van uw kaart. Bel 0570 659 745 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) voor het doorgeven van wijzigingen/annuleringen. Indien wij telefonisch niet bereikbaar zijn probeer het later nog eens of mail uw naam, telefoonnummer en de gegevens van uw reservering (datum, tijd, locatie en welk bad) naar info@sportbedrijfdeventer.nl

Betaling: wij verzoeken u online te reserveren. Op locatie is bij uitzondering alleen pin en contactloos betalen mogelijk, geen contanten.

Protocol voor uw bezoek

U wordt verzocht dit protocol door te lezen voor uw bezoek.

Veel gestelde vragen

Wij begrijpen dat u naar aanleiding van deze wijzigingen enkele vragen heeft over onder meer de geldigheid van uw abonnement of een recreatief bezoek aan De Scheg.
Klik hier voor een overzicht van ‘Veel gestelde vragen’.

Wij kijken uit naar uw bezoek en wensen u veel zwemplezier!