De ijsmeesters van De Scheg zijn bij elkaar gekomen om de situatie van het ijs in Deventer te bespreken en zijn tot de conclusie gekomen IT GIET DEUR! Tonnie Horstman (coördinator ijsmeesters): ‘Het ijs is klaar voor de tocht der tochten, de Schaatsnacht van Deventer giet deur!’.

De Scheg organiseert op zaterdag 13 januari 2018 de 15e Schaatsnacht van Deventer. De schaatsnacht draait om de prestatietochten van: 25 (alleen voor jeugd), 50, 100 of 150 kilometer. Voor deelnemers aan grote schaatstochten, zoals op de Weissensee, de Plansee in Oostenrijk of natuurlijk de Elfstedentocht, is de Schaatsnacht een uitstekende gelegenheid zichzelf te testen op één van de aangeboden afstanden.

Programma

Het programma van de Schaatsnacht van Deventer is gericht op verschillende doelgroepen ziet er als volgt uit:

16.00 uur                       Gezamenlijke start prestatietocht 25 (alleen voor jeugd), 50, 100 en 150 km (mass start)*

16.00 – 23.00 uur        Recreatief schaatsen.

23.00 uur                       Einde prestatietocht

*Zoals je leest is de mass start om 16.00 uur. Ben je niet in de gelegenheid om op dit tijdstip te starten? Later starten is ook mogelijk. Wij willen je er graag op attenderen dat 23.00 uur de definitieve eindtijd is en na dit tijdstip kan je niet meer finishen.

Doe je mee aan de prestatietocht? Neem dan ook jouw familie, vrienden, kennissen mee om je aan te moedigen!

Inschrijven voor De Schaatsnacht van Deventer

Schrijf je nu in voor De Schaatsnacht van Deventer via deze link!

Let op dat je je inschrijft voor de juiste afstand!

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met 0570-659777.

Aanvullende informatie

Deelnemers die de prestatietocht volbrengen, ontvangen na afloop een herinnering. Let op! Je ontvangt een medaille voor de afstand waar je jezelf voor heeft opgegeven.

Tijdens de ijsverzorging worden de deelnemers voorzien van chocolademelk, energiedrank en energierijke tussendoortjes. Het ijs wordt ieder uur verzorgd. Voor de 25 (alleen voor jeugd), 50, 100 en 150 km prestatietocht is een transponder verplicht (Pro Chip). Wie geen transponder heeft, kan er voor dit evenement één huren via het inschrijfformulier. Wij adviseren alle deelnemers om een helm tijdens de prestatietocht te dragen.

Vertel ’t voort: IT GIET DEUR! De Schaatsnacht van Deventer – het leukste schaatsevenement van het seizoen!

Bekijk hier de promovideo van De Scheg

Wij zien je op 13 januari 2018 graag aan de start.