In Deventer kan iedere inwoner plezier ervaren aan sporten en bewegen. Hoe, wat, waar, wanneer? De Beweegmakelaar ondersteunt u daarbij. U kunt sporten bij een sportvereniging of ander beweeginitiatief zoals bijvoorbeeld wandelen in de wijk.

Wat is de Beweegmakelaar?

Door een samenwerking met het Deventer Ziekenhuis, de Huisartsencoöperatie en Sportbedrijf Deventer is het mogelijk om mensen vanuit de zorg kennis te laten maken met bewegen, gezondheid en gedrag. Door te bewegen worden hart- en vaatstelsel versterkt, worden spieren sterk genoeg eventuele blessures te voorkomen en is het wellicht mogelijk om te reduceren in medicijngebruik. De Beweegmakelaar ondersteunt en begeleid patiënten naar een passend beweegaanbod.

Voor wie?

Patiënten door middel van bewegen aan hun gezondheid willen werken. Doorverwijzingen komen vanuit het Deventer ziekenhuis of de huisarts.

Kosten

Door middel van een doorverwijzing van het Deventer ziekenhuis of de eigen huisarts kunt u terecht bij de Beweegmakelaar. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Kosten van het sportaanbod waaraan men gaat deelnemen naar aanleiding van het contact met de Beweegmakelaar, zijn voor eigen rekening.