Jaarlijks organiseert Sportbedrijf Deventer diverse workshops en thema-avonden voor sportverenigingen. De workshops en themabijeenkomsten zijn bedoeld voor bestuursleden, trainers en ander kader binnen de vereniging. Hiermee kunt u uw sportvereniging op een hoger niveau tillen.


Agenda themabijeenkomsten & workshops

 2018
2 februari  – Deventer Sportcongres
Op vrijdag 2 februari vindt het Deventer Sportcongres plaats. Dit zijn een drietal themabijeenkomsten met exclusieve gasten als Erben Wennemars en Pieter van den Hoogenband
16 februari
 –  Thema-avond: ‘Besturen met visie’
Verschillende workshops om de kwaliteitsslag te kunnen gaan maken voor uw bedrijf/organisatie.

Deventer Sportcongres

Op vrijdag 2 februari 2018 vindt het Deventer Sportcongres plaats. De Deventer Schouwburg zal dan wederom omgetoverd worden tot een waar sportparadijs. Dan vindt niet alleen de gebruikelijke uitreiking van sportprijzen plaats, maar worden er voorafgaand aan de Deventer Sportverkiezing ook een drietal themabijeenkomsten georganiseerd waarbij exclusieve gasten, zoals Erben Wennemars en Pieter van den Hoogenband een rol hebben.

Locatie & tijd
Vrijdag 2 februari 2018
Deventer schouwburg | Leeuwenbrug 2, Deventer

Themabijeenkomsten:

  • High Five voor Sporthelden
  • Geen talent blijft onopgemerkt
  • Deventer Sportdebat

Alle informatie vindt u op: https://www.sportbedrijfdeventer.nl/sportiefdeventer/sportverkiezing/


Workshopavond: ‘Besturen met visie’

Locatie & tijd
Vrijdag 16 februari 2018
19.00 – 22.15 uur (18.45 – 19.00 uur inloop)
Kunstcircuit Deventer | Keizerstraat 70, Deventer

Kunstcircuit Deventer, Sportbedrijf Deventer en Bestuurders Centraal (VCD) organiseren op 16 februari een themabijeenkomst met verschillende workshops gericht op ‘Besturen met visie’ tijdens deze workshops zullen verschillende personen meer informatie geven over dit onderwerp. Deze avond bestaat uit twee workshoprondes waarvan een van de twee workshops ook nog verruild kan worden voor een speeddate met verschillende personen/instanties.

Workshop- /speeddateronde 1. (19.00 – 20.30 uur)
Voor de eerste workshopronde is er een keuze uit 5 verschillende workshops, ook zijn er tijdens de tweede ronde speeddates mogelijk met verschillende personen/instanties. Deze speeddates duren circa 10-15 minuten per sessie. Let op speeddates vallen samen met de workshops van de eerste ronde.

Workshops ronde 1 (onder voorbehoud):
1. Klaar voor de Nieuwe Privacy Wetgeving (AVG)- Ronald Hetem (NOV)
Vanaf 25 mei 2018 is de AVG voor alle organisaties die persoonsgegevens in een bestand bewaren. NOV heeft een 7-stappenplan ontwikkeld om organisaties hierbij te helpen.
2. Innovaties Sponsoring – Peter van Baak (Sponsorvisie)
Peter van Baak neemt u in vogelvlucht mee in hoe u op een nieuwe manier naar uw eigen vereniging kunt kijken, ook vertelt hij hoe u deze nieuwe visie efficiënt en slim in kunt zetten om nieuwe sponsorinkomsten te genereren.
3. Besturen met visie – Rob de Jong (vrijwilligerscentrale Deventer)
Zet samen aan de hand van een creatieve methode een stip op de horizon en bepaal hoe uw organisatie koers geeft.
4. De vereniging 3.0 – Gerard Heuvelman en Arjan van Minderhout (coaches Bestuurders Centraal)
In deze workshop focussen we op bestuurlijke vernieuwing en krijgt u handvatten hoe u de route naar een toekomstbestendige organisatie kunt inzetten.
5. Creatief met canvas – William Prinsen (veranderkundige: www.williamprinsen.nl)
Hoe kunt u het Canvas Business Model leren gebruiken voor uw vereniging/organisatie. Het Canvas Model zet neuzen (weer) in dezelfde richting, geeft nieuwe inzichten in dat wat we doen, geeft overzicht, brengt kansen in beeld en maakt ons bewuster van ons dagelijks handelen.

Workshop-/speeddateronde 2 (onder voorbehoud). (20.45 – 22.15 uur)
Voor de tweede workshopronde is er ook weer keuze uit 5 verschillende workshops, ook zijn er tijdens de tweede ronde speeddates mogelijk met verschillende personen/instanties. Deze speeddates duren circa 10-15 minuten per sessie. Let op speeddates vallen samen met de workshops van de tweede ronde.

Workshops ronde 2:
1. Hoe kom ik in de pers? – Harrie Kiekebosch (Salland Centraal)
Aan bod komen: Hoe bereik ik mijn doelgroep? hoe bereikt u de media? Hoe krijgt u het voor elkaar dat media schrijft wat u kwijt wilt? Hoe legt u goede contacten met de media? Hoe stelt u een goed persbericht op?
2. Deventer 1250 jaar – Yvonne Tamminga (Sportyv) en Joost ten Bulte (Gemeent Deventer)
Deventer bestaat dit jaar 1250 jaar en het Sportbedrijf en locatie de scheg bestaan 25 jaar. De aanleiding om sport met elkaar te gaan vieren tijdens de Nationale Sportweek van 5 tot en met 13 september 2018. In nauwe samenwerking met de sportverenigingen willen we in Deventer een sportspektakel organiseren waar inwoners van de gemeente Deventer kunnen kennismaken met het sportaanbod in onze stad. Tijdens deze workshop willen we met de sportverenigingen van gedachten wisselen over de opzet en invulling van het evenement.
3. Ben ik goed in beeld? Nico Jansen (coach Bestuurders Centraal)
Opvallen tussen honderden communicatieboodschappen, daar is een sterk imago met een eigen identiteit essentieel. In deze workshop reiken we handvatten aan die u helpen uw organisatie onderscheidend en aansprekend neer te zetten met inspirerende boodschappen.
4. Slim met social media (onder voorbehoud)
Een vereniging, bedrijf of andere organisatie die geen gebruik maakt van social media? Tegenwoordig kom je die niet veel meer tegen. Maar wanneer zet je nou Facebook, Instagram, Twitter of Snapchat in? Tijdens deze workshop word je meegenomen in de mogelijkheden die social media biedt.
5. Intervisietafel
Voor deelnemers die workshops 3,4 of 5 hebben gevolgd in de eerste ronde biedt deze intervisietafel een verdere uitdieping van de onderwerpen o.l.v. medewerkers Bestuurders Centraal.

Speeddates ronde 1 & 2:
1. Notaris Brummelhuis
Notaris Brummelhuis adviseert u graag over de formele aangelegenheden van uw vereniging of stichting. Denk aan statuten, ALV-stukken, belastingwetgeving etc. Meer informatie: www.notaris-brummelhuis.nl

2. Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel
Het Cultuurfonds ondersteunt projecten op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland. Stichtingen, verenigingen en in sommige gevallen personen kunnen een aanvraag doen voor financiële ondersteuning.
Er zijn twee speeddates mogelijk per vereniging. Deze kunnen na elkaar gepland worden:
1. over financiële ondersteuningsmogelijkheden en/of de Anjeractie
2. over het adviestraject Advies op Maat – door de Sesam academie
Meer informatie: www.cultuurfonds.nl
3. Stichting Wesselings- van Breemen
De stichting verleent hulp en bijstand op cultureel, medisch en sociaal terrein, in geval overheidsbijstand tekortschiet. Meer informatie: www.swvb.nl
4. Deventer Cultuur Club
DCC is een particulier cultuurfonds dat door middel van financiële ondersteuning kleinschalige culturele iniatieven mogelijk maakt in Deventer en omstreken. Meer informatie: www.dc500.nl
5. Doen in Deventer
Deze website is een iniatief van stichting de Fabriek. Het doel van deze website is om een volledig aanbod van creatieve of inspirerende lessen, cursussen, workshops en activiteiten bij elkaar te krijgen voor het publiek. Voor wie? Geïnteresseerden, culturele organisaties/professionals. Meer informatie: www.doenindeventer.nl
6. Gemeente Deventer – Cultuur subsidies
Er zijn vele subsidies beschikbaar voor verenigingen bij de gemeente Deventer. U komt te weten welke subsidies er beschikbaar zijn en op welke manier deze kunnen worden aangevraagd.
7. Bestuurders Centraal (VCD)
Kom kennismaken met het project Bestuurders Centraal en kijk wat u als bestuurder voor elkaar kunt betekenen. Meer informatie: www.vrijwillegersstad.nl/templates/standard.net?p=924&m=587 


Inschrijven: Besturen met visie

Heeft u interesse in 1 of 2 workshops of wilt u een speeddate? Schrijf u dan nu in?
Klik hier om u in te schrijven voor de avond.


Wij heten u van harte welkom:

Lilian Vos (Kunstcircuit), Chantal Rietman en Tim van Beek (Sportbedrijf Deventer), Wendela Sanders en Edith Starrevelt (VCD-Bestuurders Centraal)