Aangepast sporten, wat houdt het eigenlijk in?

Aangepast sporten betekent sporten op eigen niveau binnen ieders mogelijkheden. Diverse verenigingen in Deventer en omstreken hebben activiteiten opgezet voor mensen met een achterstand of beperking. Dat kan een lichamelijke of verstandelijke beperking zijn of een chronische ziekte. De mensen die wat extra begeleiding nodig hebben tijdens het sporten kunnen hier terecht om lekker te sporten. U vindt bij onderstaande kopjes terug wat er te doen is en bij wie u meer informatie kan opvragen.

Heeft u na het lezen van onderstaande informatie nog vragen? Stel ze gerust aan Marit Martens- Scheers door een mail te sturen naar m.martens-scheers@sportbedrijfdeventer.nl of via telefoonnummer 06-29213112. Zij helpt u graag verder.

Verstandelijke beperking

Kunt u wel wat extra begeleiding gebruiken of kent u iemand die graag wil sporten met een verstandelijke beperking? Wij verwijzen u graag door naar www.deventersportploeg.nl. Op deze pagina vindt u alle informatie over de sporten die aangeboden worden. De sportverenigingen in Deventer en omstreken hebben divers aanbod om mensen aan het sporten te krijgen. Wilt u graag een keer kijken bij een vereniging, dat kan altijd.

Lichamelijke beperking

Voor mensen met een lichamelijke beperking zijn er diverse initiatieven in opzet. Sportbedrijf Deventer heeft goede connecties met Via Reva. Zij zijn gespecialiseerd in sporten met een lichamelijke beperking.
Tafeltennisvereniging Swift in Deventer heeft een aanbod voor visueel beperkten. Showdown, dat gespeeld wordt met een rinkelbal en skibril op, wordt daar elke week beoefend door een vast groepje. Wilt u meer informatie over sporten met een lichamelijke beperking? Neem dan contact op met Marit Martens- Scheers door een mail te sturen naar m.martens-scheers@sportbedrijfdeventer.nl of via telefoonnummer 06-29213112.

Chronisch zieken

Heeft u een chronische ziekte of heeft u lichamelijk gezien moeite met meedraaien in een sport? SV Deventer Fit is een vereniging die rekening houdt met uw gezondheidsproblemen. Een plek waar u met zorg wordt begeleid bij een sportieve, gezonde leefstijl. Voor meer informatie kijk op www.deventerfit.nl.

Sportcarrousel

Vanuit Sportbedrijf Deventer willen wij zoveel mogelijk mensen met een beperking aan het bewegen krijgen. Bewegen is goed voor iedereen. Een middel om tot dit doel te komen is de sportcarrousel. Een initiatief vanuit 8 sportverenigingen met aangepaste sportmogelijkheden, Sportbedrijf Deventer en de Deventer Sportploeg. Deze caravaan kan ingezet worden om mensen kennis te laten maken met diverse sporten waarna mensen uiteindelijk door stromen naar de sportverenigingen toe. Kijk eens op www.sportcarrousel.nl voor meer informatie.

Sportvariant nu ook in Deventer Ziekenhuis

U heeft uw revalidatieprogramma afgerond en wilt graag blijven bewegen en sporten. De drempel om naar een reguliere sportschool te gaan is echter soms groot. U mist daar bijvoorbeeld lotgenotencontact of de vereniging beschikt niet over aanpaste sportmaterialen. Om zowel volwassenen als kinderen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid te bieden op plezierige wijze te kunnen sporten is SportVariant opgericht. Voor volwassenen hebben we een gevarieerd sportaanbod op de volgende locaties: Apeldoorn, Deventer en Zupthen. Meer informatie is te vinden via deze link.

De beweegcoach helpt u verder!

Het sportloket vormt de schakel tussen het ziekenhuis, revalidatiecentrum en de sportwereld voor patiënten tijdens en na de revalidatiebehandeling. Meer informatie is te vinden via deze link.

Iedereen Actief

Ook aangepast sporten in de regio is mogelijk. In Twente, IJsselland en Salland is het aanbod gekoppeld. Klik hier voor de pagina Iedereen Actief.

Week van de Toegankelijkheid

Vanuit aangepast sporten werkt Sportief Deventer samen met Stichting Fooruit. Zij behartigen de belangen van mensen met een beperking zowel individueel als voor de doelgroep. Van 3 t/m 8 oktober 2016 is de Week van de Toegankelijkheid. Fooruit heeft een jubileummagazine over de toegankelijkheid van Deventer uitgebracht.