Ontdek nu hoe u fit en vitaal kunt blijven! Beweegt u wel al, maar wilt u toch eens iets anders proberen? Of twijfelt u wat het beste past bij uw fysieke mogelijkheden? Dit is uw kans om laagdrempelig en onder professionele begeleiding diverse beweegmogelijkheden te ontdekken. Diverse verenigingen bieden kennismakingsaanbod om uw conditie op peil te brengen en of te houden.

Wat is Fitstars?

  • Blijf fit en vitaal met keuze uit diverse sport- en beweegactiviteiten;
  • Kennismaken op verschillende verenigingen;
  • Onder begeleiding van enthousiaste en professionele begeleiders;
  • Laagdrempelig; passend bij uw fysieke mogelijkheden en niveau;
  • Gezellig: gezamenlijk koffie/ thee moment

Aanbod

  • Zeker Bewegen, De Scheg Deventer
  • Dynamic Tennis, TC Bathmen
  • Sportvariatie Avior, Sporthal Schalkhaar
  • Petanque, Sportpark Borgele

Veilig vallen, opstaan en doorgaan. In een cursus van 6 wekelijkse lessen oefent u een aantal terugkerende thema’s: – balans en mobiliteitsoefeningen – zijwaarts vallen – voorwaarts rollen en vallen – achterwaarts vallen en opstaan. Als u de cursus volgt merkt u een versterking van de spierkracht, verbetering van de souplesse en coördinatie van het lichaam. U leert hoe u veilig kunt vallen en weer opstaan. Ook worden er oefeningen uitgevoerd waarbij de fysieke en mentale weerbaarheid wordt versterkt. Kortom; zeker, zekerheid, zelfverzekerd en vooral lekker bewegen. Uiteraard houdt de instructeur rekening met uw fysieke mogelijkheden en kan de oefeningen op maat met u uitvoeren.

Locatie: De Scheg Piet van Donkplein 1 Deventer

Data en tijd: 6 dinsdagen vanaf 24 september 2019 van 15.00 -16.00 uur

Kosten: De kosten voor deelname bedragen € 7,50 voor 6 lessen

Deelnemen?: Via voorafgaande aanmelding. Dit kan via mail:  c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl

Dynamic tennis, wordt met een lichte bal en een lichtgewicht racket gespeeld. Doordat het racket een wat kortere handgreep heeft, is het eenvoudiger te hanteren. Het spel wordt gespeeld op een veld ter grootte van een badmintonveld. Dynamictennis is gemakkelijk aan te leren, is goed vol te houden en is niet blessuregevoelig.

U kunt nu kennismaken met Dynamictennis bij TC Bathmen. In de periode tot en met september op dinsdagochtend van 10.00 – 11.30 uur kunnen geïnteresseerden deelnemen en kennismaken. Onder begeleiding van de eigen enthousiaste clubtrainer worden verschillende partijtjes gespeeld. De vereniging wil zich vooral richten op senioren en mensen die gestopt zijn met sporten bijvoorbeeld vanwege blessure maar die nog graag een balletje willen slaan. Vanaf oktober tot en met maart wordt er op woensdagavond in de sporthal gespeeld. Door Dynamic Tennis het gehele jaar aan te bieden kunnen leden van ABS Badminton het hele jaar toch een vergelijkbare sport beoefenen en kunnen de leden van TC Bathmen gedurende de wintermaanden gebruik maken van een of twee banen in de sporthal.

Locatie: TC Bathmen Anna van Lintelolaan 24 Bathmen

Data en tijd: April tot en met September Dinsdagochtend van 10.00 – 11.30 uur

Vanaf oktober tot en met maart wordt Dynamic Tennis voortgezet in de hal bij ABS Bathmen Badminton. Zo kunt u het hele jaar door in beweging blijven.

Deelnemen: Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met ABS Badminton badminton@absbathmen.nl of TC Bathmen info@tcbathmen.nl of gewoon op dinsdagmorgen komen kijken.

Wilt u beweegactiviteiten met variatie? Maak dan kennis met sportvariatie van Avior.

Elke week een gezamenlijke warming up, daarna volleybal en één of twee andere beweegactiviteiten, waarna wordt afgesloten met een gezamenlijk kopje koffie of thee.

Locatie: Sporthal Schalkhaar Garderegimentsweg 23 Schalkhaar

Data en tijd: Elke vrijdag v.a. 11 januari 2019 Van 10.00 – 11.30 uur

Kosten: De kosten voor deelname bedragen € 4,- per keer, contant of per pin te voldoen op de locatie.

Deelnemen: Voor infomatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Mieke Tip: combinatiefunctionaris@vv-avior.nl of gewoon op vrijdagmorgen komen kijken.

Elke maandag kunt u vrijblijvend kennismaken met Petanque tijdens de inloopmiddag van DBC Karro Deux.

Petanque, beter bekend onder de naam “Jeu de Boules”, is tegenwoordig ook in Nederland een bekende sport en vrijetijdsbesteding. Het Petangue is ontstaan uit het eeuwenoude “Jeu de Provençaal”, een van de Franse balspelen, waarbij gespeeld wordt vanuit een werpcirkel. Daarmee lijkt de huidige versie het meest op dat vroegere spel. JEU DE BOULES is een teamsport voor alle leeftijden! Jong en oud, mannen en vrouwen kunnen er aan deelnemen. Er wordt gespeeld met twee tegen elkaar uitkomende teams. Iedereen (dus ook niet-leden) welkom is om mee te spelen. Deze middag is vooral bedoeld om mensen te laten kennismaken met deze leuke sport. Er worden 2 ronden gespeeld. Ook hier geldt weer vooral: gezelligheid! O ja…voor het geval u geen boules heeft: er zijn boules beschikbaar.

Locatie: Deventer Boule Club Karro-Deux Sportpark Borgele Bredenhorst 189 Deventer

Data en tijd: Elke maandagmiddag vanaf 13.30 uur, inschrijven om 13.15 uur.

Kosten: € 2,00 per keer inclusief een kopje koffie.

Deelnemen: Aanmelden niet nodig, vrij inloop. Wilt u meer informatie vooraf dan kunt u contact opnemen met de vereniging via tel: 0570 866325 of mail secretaris@karrodeux.nl

Contact

Staat het aanbod naar uw wens er niet bij of wilt u meer weten over Fitstars, neem dan contact met mij op.

Chantal Rietman | c.rietman@sportbedrijfdeventer.nl | 06-52868731