Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt je langer fit en vergroot je zelfredzaamheid. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet. In het menu aan de rechterkant vind u de activiteiten die wij bieden op gebied van sporten en bewegen. Deze activiteiten worden in samenwerking met sportverenigingen aangeboden.


Volwassenen

Sporten- & bewegen is belangrijk. Diverse verenigingen hebben een speciaal sportaanbod voor volwassenen. Denk hierbij aan 7×7 voetbal (35+ & 45+) of Oldstars (55+). Klik hier voor een overzicht van activiteiten op SportinDeventer.nl.

Oldstars

Heeft u zin om een potje te gaan voetballen zoals in de dagen van weleer? Dat kan! Voetbalverenigingen in de gemeente Deventer bieden samen Oldstars voetbal aan. Komende periode wordt het aanbod zelfs uitgebreid met andere sporten, zoals hockey en atletiek! Klik hier voor het overzicht van activiteiten op SportinDeventer.nl.

7×7 voetbal Deventer

7×7 voetbal Deventer is bedoeld voor voetballiefhebbers in de leeftijd van 35 jaar en ouder. Spelers die graag voetballen met en tegen leeftijdgenoten en die niet een heel seizoen willen vastzitten aan wekelijkse competitieverplichtingen en/of spelers die vanwege hun fysieke gesteldheid liever niet (meer) op een heel veld voetballen.Er wordt gespeeld op een half veld zonder scheidsrechter.

Beweegmakelaar

In Deventer kan iedere inwoner plezier ervaren aan sporten en bewegen. Hoe, wat, waar, wanneer? De Beweegmakelaar ondersteunt u daarbij. U kunt sporten bij een sportvereniging of ander beweeginitiatief zoals bijvoorbeeld wandelen in de wijk.

Iedereen Actief & Sportcarrousel

Iedereen Actief is het programma dat aangepast sporten onder de aandacht brengt in Overijssel. Onder het motto ‘Ontdek en doe mee!’ legt Iedereen Actief duurzame verbindingen tussen aanbieders (professionals en vrijwilligers) en gebruikers (sporters en organisaties). Iedereen Actief is actief in de regio Salland; in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte.