De NOC*NSF heeft een aantal landelijke sportpromotors van de Nationale Sportweek. Wij zijn ontzettend trots op onze lokale sportpromotors van de Nationale Sportweek in Deventer. Tijdens de Nationale Sportweek kun jij ook deze promoters ontmoeten. Kijk nu wie het zijn en wanneer zij aanwezig zijn.

Carlijn Achtereekte

Carlijn Achtereekte (1990) is een Nederlands langebaanschaatsster die gespecialiseerd is in het allrounden. Op de Olympische Winterspelen van Pyeongchang in 2018 won ze, tegen alle verwachtingen in, goud op de 3.000 meter. Die heeft ze toch maar mooi in haar pocket! Ze schaatst in het seizoen 2017/2018 voor LottoNL-Jumbo en is dit jaar sportpromotor van de Nationale Sportweek. Carlijn is op woensdag 19 september aanwezig.

Eelco Sintnicolaas

Eelco Sintnicolaas (1987) is een Nederlandse atleet, die is gespecialiseerd in de meerkamp. Op 2 en 3 maart 2013 behaalde hij zijn tot nu toe grootste succes door in Göteborg Europees kampioen te worden op de indoor zevenkamp. Helaas moest hij zijn droom op de Olympische Spelen 2016 in Rio staken, omdat hij weer te maken kreeg met een blessure. Hij heeft zijn rust gepakt en gaat er nu weer volledig voor!

Eelco: ‘Vanaf 1 januari 2017 kan ik weer aan atletiek denken. Want…ik wil nog één keer vlammen op de Olympische Spelen! Dus op naar Tokyo 2020!’ Eelco is op donderdag 20 september aanwezig. 

Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden (1981) behaalde hij in 2008 goud op de Olympische Spelen in Beijing (open water zwemmen, 10km), terwijl hij nog niet lang daarvoor genezen was van kanker. Al snel realiseerde Maarten zich dat hij het hoogst haalbare in de sport bereikt had en ging hij op zoek naar nieuwe doelen waarbij hij zichzelf kon verbeteren; hij schreef zijn eigen biografie ‘Beter’, is een succesvol spreker en heeft tussen 2010 en 2015 een bij Unilever gewerkt. Momenteel is Maarten zelfstandig ondernemer waarbij zijn focus ligt op bedrijfsleven, gezondheidszorg en sport en hij de verbinding legt tussen deze drie pijlers. 

Maarten: ‘Een gezond bewegingspatroon is belangrijk voor mensen van alle leeftijden. Door regelmatig te bewegen verklein je de kans op ziekte en leer je je eigen lichaam beter kennen.’ Maarten is aanwezig tijdens het NK Bedrijfssport op donderdag 20 september. 


Volg de Nationale Sportweek in Deventer ook op social media!

De Nationale Sportweek is een groots evenement met een uitgebreid en sportief programma in Deventer van zaterdag 15 t/m donderdag 20 september. Bezoek deze pagina regelmatig om de laatste updates te zien en volg ons via onze Facebookpagina en Instagram. #NSWdeventer