In het kader van ‘kennis delen’ heeft Sportbedrijf Deventer in samenwerking met uitgeverij Stipp een onlinepagina ontwikkeld om kennis over sport en bewegen te delen. Op de website van de bewegingsonderwijsmethode ‘Bewegen Samen Regelen’ is een gemeentelijk Beweegportaal toegevoegd. Hier kunnen alle scholen, (vak)leerkrachten en combinatiefunctionarissen uit Deventer gebruik van maken. Hier worden extra activiteiten geplaatst, mits de kwaliteit goed is. Op deze manier kan het bewegingsonderwijs zich ontwikkelen tot kwalitatief betere lessen en meer variatie.

Kortom, middels dit online beweegportaal heeft u de beschikking over allerlei informatie over onderwerpen gerelateerd aan een gezonde leefstijl. Door de inzet van combinatiefunctionarissen worden methodes zoals ‘Ga voor Gezond’ , ‘Bewegen samen regelen’ en ‘De Ultieme Atleet’ steeds up to date gehouden en aangescherpt.

Klik hier voor meer informatie en login op het Beweegportaal.


Bewegen samen regelen
Bewegend verkennen kinderen hun omgeving en ze vinden – vaak zonder lang nadenken – adequate oplossingen voor ‘bewegingsproblemen’. Een aanpak vanaf de basis helpt om ook later goed en met plezier te blijven bewegen. Sporten kan overal en altijd. Op school, bij de vereniging of op het speelveld in de wijk. Iedere omgeving heeft zijn eigen doelen, activiteiten en organisatievormen. Voor elk moment de juiste uitdaging.
Spelenderwijs zijn kinderen makkelijk in beweging te krijgen. Ze vinden het leuk, leren goed samenwerken en kunnen volop hun energie kwijt. Met het grote spelaanbod is stilzitten verleden tijd!