Landelijke opening Nationale Sportweek

Zaterdag 15 september vindt in Deventer de Nationale Opening van de Nationale Sportweek 2018 plaats. In de binnenstad komt een atletiekbaan waarop tijdens de zaterdag verschillende races worden georganiseerd, zoals een moderun.

In de jachthaven kun je kanoën, zeilen en met nog veel meer watersporten kennismaken. Daarnaast is de jachthaven aan de Rembrandtkade de verzamelplaats voor de Nationale Sportweek Estafette naar sportpark Keizerslanden. Kom op de fiets, op je skates, met je step of iets anders naar de jachthaven en krijg gratis een plaats in de Golden Circle bij het podium op sportpark Keizerslanden waar je kunt genieten van de openingsshow met Sharon Doorson, DJ Dennis van der Geest en Yosina, die afgelopen seizoen The Voice Kids heeft gewonnen.

Sportpark Keizerslanden is tijdens de Nationale Sportweek de hoofdlocatie met een podium en foodcourt. Je kunt hier de hele dag genieten van leuke muziek, lekker eten en drinken van de foodtrucks die op het terrein staan (o.a. ijs van Talamini en sushi) en leuke sportactiviteiten doen bij onder andere AV Daventria 1906, de Reddingsbrigade Deventer en het Hollewand Springkussen Festival! Kortom een leuk dagje uit in Deventer met een sportief tintje!


Ochtendprogramma

 • 09.30 - 16.30: Open Dag Reddingsbrigade Deventer (8 - 60 jaar)
 • 10.00 - 16.00: Jeugdwedstrijden DRC Pickwick Players (alle leeftijden)
 • 10.00 - 20.00: Free Tennis (alle leeftijden)
 • 10.00 - 16.00: Optimist on Tour Zeil- & Motorbootvereniging Deventer (7 - 12 jaar)
 • 10.00 - 16.00: Toertocht haven & Ijssel door Nautical Support (alle leeftijden)
 • 10.00 - 20.00: Hollewand Springkussen Festival (4 - 14 jaar)
 • 10.30 - 12.00: Bekerwedstrijd VV IJsselstreek JO10-1 - Wijhe '92 JO10-2

Locatie: Sportpark Keizerslanden – Borgelerbad

Kom naar de open dag van de Reddingsbrigade!

Ben je tussen 5 en 18 jaar oud en wil je ook eens meemaken hoe het is om een reddingszwemmer te zijn?! Heb je daarnaast zin in een gezellige zaterdag in het zwembad met verschillende activiteiten?Kom dan naar de open dag van Reddingsbrigade Deventer op zaterdag 15 september 2018 tijdens de Nationale Sportweek.

Tussen 9.30 uur en 16.30 uur ben je van harte welkom in het Borgelerbad om kennis te maken met Reddingsbrigade Deventer. Neem vriendjes en vriendinnetjes mee! Ook ouders/verzorgers zijn van harte welkom en mogen meezwemmen.

Tijdens deze Open Dag kun je deelnemen aan verschillende spelletjes en activiteiten die te maken hebben met het reddingszwemmen, in en op het water en aan de waterkant. Daarnaast kun je een echte reddingsboot van heel dichtbij bekijken en is het mogelijk om op de foto te gaan met een stoere Lifeguard!

Deelname aan de Open Dag is gratis. Je hoeft je niet persé in te schrijven voor de Open Dag, maar voor alle zekerheid kun je een plek reserveren, zodat je er zeker van bent dat je deel kunt nemen. Klik hier om je in te schrijven!

Bij het inschrijfformulier krijgt u een beveiliging van google forms. In een foto moet u een aantal opdrachten doen. Deze dient u te doorlopen voordat de inschrijving definitief is. Indien dit niet lukt kunt u zich inschrijven door te mailen naar events@sportbedrijfdeventer.nl of op werkdagen tussen 9.00 – 17.00 uur te bellen met 0570-503930.

LET OP! INDIEN JE WILT DEELNEMEN AAN DE OPEN DAG VAN DE REDDINGSBRIGADE, DIEN JE IN HET BEZIT TE ZIJN VAN EEN ZWEMDIPLOMA A! VERGEET DAARNAAST NIET JE ZWEMKLEDING MEE TE NEMEN!

Locatie: Sportpark Keizerslanden – velden DRC The Pickwick Players

Op zaterdag 15 september worden bij Deventer Rugby Club The Pickwick Players jeugdwedstrijden gespeeld. Rugby is één van de snelst groeiende sporten in Nederland en kenmerkt zich door respect voor scheidsrechter en tegenstander. Nieuwsgierig hoe deze sport gaat? Kom dan op zaterdag kijken bij de jeugdwedstrijden! Indien je de sport zelf wilt uitproberen, kom dan op woensdag 19 september naar het Sportstars Festival.

Foto: Pickwick Players Deventer

Locatie: Sportpark Keizerslanden – Tennisbaan

Altijd al eens willen tennissen? Of tennis je al bij één van de tennisverenigingen in  Deventer en omgeving, maar wil je de sfeer van het Nationale Sportweek terrein ervaren? Kom dan gratis tennissen op het tennisveld op sportpark Keizerslanden. Je kunt je racket en ballen ophalen bij de informatiebalie op het sportpark en lekker een potje tennissen!

Deze activiteit wordt aangeboden door Drijver’s TC, TC Park Braband en DLTC. Je hoeft je voor deze activiteit niet aan te melden.

 

Locatie: Jachthaven

Aantal deelnemers: 15 kinderen per ronde

Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond om meer kinderen kennis te laten maken met de watersport.  Tijdens Optimist on Tour krijgen kinderen gratis zeil- & kanoles van professionele instructeurs van het Watersportverbond, Zeil- & Motorbootvereniging Deventer en Deventer Kano Vereniging.

Zeilen De optimist is een kleine toegankelijke eenpersoons jeugdzeilboot. In dit type boot is bijna iedere zeiler ooit begonnen.

Inschrijven voor het zeilen doe je via deze link. Indien je wilt deelnemen aan Optimist on Tour dien je oude sportschoenen of waterschoenen mee te nemen. Bij regen en wind is een regenjack of windjack aan te raden.

Bij het inschrijfformulier krijgt u een beveiliging van google forms. In een foto moet u een aantal opdrachten doen. Deze dient u te doorlopen voordat de inschrijving definitief is. Indien dit niet lukt kunt u zich inschrijven door te mailen naar events@sportbedrijfdeventer.nl of op werkdagen tussen 9.00 – 17.00 uur te bellen met 0570-503930.

Let op! Om deel te nemen aan het zeilen moet je in het bezit zijn van een zwemdiploma A & B.

Locatie: Jachthaven

Eén van de mooiste plekken van Deventer is de jachthaven aan de Rembrandtkade. René Huurman verzorgt normaal gesproken beveiliging en assistentie te water. Vandaag kunt u met René meevragen door de jachthaven!

Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig. Je kunt gratis meevaren.

Locatie: Sportpark Keizerslanden – Speelveld Borgelerbad

Tijdens het Hollewand Springkussen Festival kunnen kinderen vanaf 4 jaar  zich uitleven en lekker spelen. Op het terrein van het Borgelerbad kun je dus lekker komen klimmen, klauteren, glijden en springen. Een mooie dagbesteding!

Kinderen t/m 14 jaar betalen € 3,00 entree, voor ouders/begeleiders is de toegang gratis. Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig!

Locatie: VV IJsselstreek

De Deventer voetbalvereniging IJsselstreek is opgericht op 25 april 1921 en is onlosmakelijk verbonden met de rijke historie van het Deventer amateurvoetbal. Al generaties is v.v. IJsselstreek een begrip in Deventer vanwege het multiculturele karakter en de verscheidenheid in het ledenbestand . Een gezellige club waar velen zich thuis voelen. De spelers van IJsselstreek spelen in een wit-rood-blauw shirt, met een witte broek en witte kousen. Rood, wit en blauw zijn de clubkleuren van IJsselstreek.

Vandaag kan je kijken bij de bekerwedstrijd van JO10-1 tegen Wijhe ’92 JO10-2!

Middagprogramma

 • 12.00 - 16.00: Varen & demonstratie reddingszwemmen Reddingsbrigade Deventer
 • 12.00 - 16.00: Proef- & toervaren Deventer Kano Vereniging (vanaf 8 jaar)
 • 12.00 - 16.00: Inclusief Iedereen Sport & Beweegplein (alle leeftijden)
 • 12.50 - 16:00: Moderun
 • 12.50 - 16.00: Middagprogramma podium
 • 13.00 - 17.00: AV Daventria 1906 Meerkamp met topatleten! (alle leeftijden)
 • 14.00 - 16.30: Aangepast sporten wieler- & skeelerwedstrijd De Zwaluwen & Sportief Oost
 • 14.30 - 16.30: Bekerwedstrijd VV IJsselstreek 2 - SP Teuge 4
 • 16.15 - 16.45: Huldiging Olympische Ploeg 
 • 16.45 - 18.30: Afterparty Special Olympics
 • 17.00 - 19.00: Nationale Sportweek Estafettetocht

Locatie: Jachthaven

De Reddingsbrigade voor Deventer en Omstreken (kortweg RDO) is opgericht op 29 oktober 1976 en telt momenteel ongeveer 150 leden.

Reddingsbrigade Deventer is één van de ruim 180 reddingsbrigades die Nederland rijk is en zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD) of kortweg `Reddingsbrigade Nederland`.

De Reddingsbrigade is een actieve vereniging met enthousiaste instructeurs. Als lid wordt je opgeleid om mensen uit het water te redden. In de jachthaven is de Reddingsbrigade op zaterdag 15 september aanwezig en geven een demonstratie reddingszwemmen en zorgen daarnaast voor beveiliging van de jachthaven.

Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.

Locatie: Jachthaven

Toervaarders, ook wel recreanten genoemd, zien in een kajak of kano (open kano, ook wel canadese kano) plaatsen, die op een andere wijze onbereikbaar zijn. Qua aantal, landelijk gezien, de grootste groep binnen de kanosport. Recreanten in de kanosport worden ook wel “Toervaarders” genoemd. Het overgrote deel van de leden van de Deventer Kanovereniging zijn recreanten. Je vaart als recreant, meestal  individueel of in verenigingsverband, met je kano of kajak door mooie waterrijke gebieden, over plassen en meren of door het prachtige Nederlandse rivierenlandschap. Je komt zo op plekjes die op een andere wijze vaak onbereikbaar zijn.

Tijdens de Nationale Sportweek kun je het toervaren uitproberen in de jachthaven. Voor deze activiteit hoef je je niet in te schrijven. Er is een open inloop. Voorwaarden voor deelnemers: zwemvaardig (dus AB Diploma verplicht), zelf met beperkte hulp in en uit een kano kunnen stappen Daarnaast is een zwemvest verplicht! Deze zijn op de locatie aanwezig.

Locatie: Sportpark Keizerslanden – Tourbus

Het Inclusief Iedereen Sport- en Beweegplein staat voor beweging en bewustwording voor iedereen met en zonder beperking. Samen op weg naar een inclusieve samenleving waarbij het normaal wordt dat iedereen mee kan doen. Een veilige omgeving waar we ons thuis voelen, samen opgroeien en samen deel uitmaken van de samenleving.

De tour bus ‘Iedereen Actief’ en de SPORTcarrousel, sportverkenning gaan gezamenlijk op pad om mensen met en zonder beperking samen te laten sporten. Vanuit de toegankelijk gemaakte bus worden mensen met beperking begeleid in en naar  vrijwilligerswerk, toegankelijkheid toetsen we en leerlingen  van het basisonderwijs (2e helft 2018 en 2019) laten we ervaren hoe het is om te leven met een beperking. We werken in de regio Salland samen met 17 sportverenigingen met aanbod aangepast sporten.

Kijk voor meer informatie op www.iedereenactief.nl of kom langs tijdens de Nationale Sportweek! Voor de activiteiten bij de tour bus hoef je je niet aan te melden.

Locatie: Binnenstad

Meer informatie volgt nog..

Locatie: Sportpark Keizerslanden – Podium

Sportpark Keizerslanden is het centrale evenemententerrein van de Nationale Sportweek 2018. Op het podium kun je in de middag genieten van de muziek van DJ Joeri van De Heeren. Daarnaast zullen er een aantal repetities zijn voor de ‘landelijke opening’ die start om 20.00 uur! Tijdens het middagprogramma kunt u ook genieten van eten en drinken in de foodtrucks die op het festivalterrein staan.

Locatie: Sportpark Keizerslanden – AV Daventria 1906

Altijd al een kennis willen maken met atletiek? Dat kan tijdens de Nationale Sportweek! Topatleten als Eefje Boons, Emma Oosterwegel, Lauri Hulleman, Leon Mak en vele anderen!

Je krijgt een knipkaart om langs de volgende onderdelen te gaan, waarbij je uitleg krijgt van een atleet: 100m horden, 100m sprint, speerwerpen, verspringen en de 400m steeple.

Deelname aan de AV Daventria 1906 Meerkamp is gratis en geschikt voor alle leeftijden! Klik hier om je in te schrijven!

Bij het inschrijfformulier krijgt u een beveiliging van google forms. In een foto moet u een aantal opdrachten doen. Deze dient u te doorlopen voordat de inschrijving definitief is. Indien dit niet lukt kunt u zich inschrijven door te mailen naar events@sportbedrijfdeventer.nl of op werkdagen tussen 9.00 – 17.00 uur te bellen met 0570-503930.

Locatie: Sportpark Keizerslanden – Wieler- & skeelerbaan

Wielervereniging De Zwaluwen Deventer en schaats- & skeelervereniging Sportief Oost.nl zijn aangesloten bij de Deventer Sportploeg en hebben een grote afdeling aangepast sporten. Op zaterdag 15 september organiseren beide verenigingen een gave wedstrijd op de wieler- & skeelerbaan van sportpark Keizerslanden waarbij iedereen welkom is om te komen kijken en de sporters aan te moedigen.

Dit is een besloten activiteit. U kunt zich niet voor deze activiteit aanmelden. Schiet op het festivalterrein even trainers en/of coaches aan voor meer informatie of loop even langs de Iedereen Actief Tourbus!

Locatie: Sportpark Keizerslanden- VV IJsselstreek

De Deventer voetbalvereniging IJsselstreek is opgericht op 25 april 1921 en is onlosmakelijk verbonden met de rijke historie van het Deventer amateurvoetbal. Al generaties is v.v. IJsselstreek een begrip in Deventer vanwege het multiculturele karakter en de verscheidenheid in het ledenbestand . Een gezellige club waar velen zich thuis voelen. De spelers van IJsselstreek spelen in een wit-rood-blauw shirt, met een witte broek en witte kousen. Rood, wit en blauw zijn de clubkleuren van IJsselstreek.

Vandaag kan je kijken bij de bekerwedstrijd van VV IJsselstreek 2 – SP Teuge 4.

Locatie: Sportpark Keizerslanden- Podium

Afgelopen juni heeft de Deventer Sportploeg deelgenomen aan de Special Olympics 2018 in de Achterhoek. Een succesvol evenement waarbij sporters in totaal 62 medailles hebben binnen gesleept. Tijdens de Nationale Sportweek worden sporters, trainers/coaches, begeleiders en alle anderen die dit hebben mogelijk gemaakt, gehuldigd.

Kom ook naar sportpark Keizerslanden en moedig alle sporters en vrijwilligers aan!

Locatie: Sportpark Keizerslanden – Festivaltent

Bedankmoment voor alle sporters en vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt dat de Deventer Sportploeg heeft deelgenomen aan de Special Olympics 2018. Dit is een besloten bijeenkomst waarvoor u zich niet aan kunt melden.

Wilt u meer weten over de Deventer Sportploeg? Kijk dan even op www.deventersportploeg.nl!

Locatie: diverse locaties in Deventer

In de aanloop naar de feestelijke opening toe, zijn alle inwoners van de gemeente Deventer uitgenodigd om mee te doen aan de estafette. Per fiets, mountainbike, skateboard, of ander niet gemotoriseerd vervoer op wieltjes, vertrekt iedereen over de aangegeven routes naar de jachthaven toe. Op verschillende punten in deze route kun je aanhaken. Bij de jachthaven verzamelen alle groepen zich om 18.15 uur, zodat we onder begeleiding in één grote optocht naar Sportpark Keizerslanden gaan !

Wil je meer weten of mee doen? Kijk dan hier!

Bij het inschrijfformulier krijgt u een beveiliging van google forms. In een foto moet u een aantal opdrachten doen. Deze dient u te doorlopen voordat de inschrijving definitief is. Indien dit niet lukt kunt u zich inschrijven door te mailen naar events@sportbedrijfdeventer.nl of op werkdagen tussen 9.00 – 17.00 uur te bellen met 0570-503930.


Nationale Opening Nationale Sportweek 2018

20.00 – 23.00 uur – sportpark Keizerslanden

In de Nationale Sportweek zijn er allerlei sportieve activiteiten voor en door verenigingen, bedrijven en scholen. Net als de Olympische Spelen, het WK voetbal en Volley2018 heeft ook de Nationale Sportweek een openingsshow. Dit jaar heeft Deventer de eer om deze openingsshow te mogen ontvangen op sportpark Keizerslanden. Lokale en landelijke artiesten, zoals Yosina (winnares van The Voice Kids 2018), Sharon Doorson en DJ Dennis van der Geest, zetten op het podium een spetterende show neer. NOS presentator Maarten Tip praat de show aan elkaar en zal samen met een aantal genodigden de officiële openingshandeling doen.

Programma

20.00 – 20.45 uur Studio Danzo, Allmax, Yosina, SAS
20.45 – 21.00 uur Officiële opening door NOC*NSF
21.00 – 21.30 uur Sharon Doorson
21.30 – 23.00 uur DJ Dennis van der Geest

Toegang tot het evenemententerrein is gratis! Wil je in de Golden Circle voor aan bij het podium staan? Fiets dan mee in de Nationale Sportweek Estafette van de jachthaven naar sportpark Keizerslanden en ontvang gratis toegang tot de Golden Circle!

Kom jij naar de opening? Zet je dan op aanwezig bij ons Facebook evenement. 

  


Overige activiteiten

 • 07.00 - 08.15: Banenzwemmen

Locatie: Sportpark Keizerslanden – Borgelerbad

Wil je werken aan je conditie? Trek dan baantjes in het binnen- en buitenbad van het Borgelerbad. Banenzwemmen is een ideale manier om te werken aan je fitheid. Het is gezond voor het lichaam en werkt erg ontspannend.

Voor banenzwemmen hoeft u zich niet aan te melden. U koopt een ticket bij de kassa van het Borgelerbad. Een ticket is 4,95 voor 13 jaar en ouder.


Aanmelden

Schrijf je snel in voor onze activiteiten:

Bij het inschrijfformulier krijgt u een beveiliging van google forms. In een foto moet u een aantal opdrachten doen. Deze dient u te doorlopen voordat de inschrijving definitief is. Indien dit niet lukt kunt u zich inschrijven door te mailen naar events@sportbedrijfdeventer.nl of op werkdagen tussen 9.00 – 17.00 uur te bellen met 0570-503930.