Sporten is goed. Kinderen en jongeren die sporten en bewegen voelen zich gezonder, fitter, sterker en leren spelenderwijs tal van vaardigheden. Sport en bewegen is leuk, goed voor het zelfvertrouwen en leert om samen te werken en om te gaan met winst en verlies. Daarnaast verlaagt sport en bewegen het risico op het ontstaan van ziekten zoals diabetes en overgewicht. Kinderen die op jonge leeftijd voldoende sporten, bewegen en gezond eten, zijn ook op latere leeftijd vaker actief. Jong geleerd is dus oud gedaan!

Wij bieden samen met sportverenigingen uit de gemeente Deventer diverse activiteiten aan. In het menu aan de rechterkant vind je een activiteitenoverzicht.


Sportstars

Zit je in groep 3 t/m 8 en heb je zin om verschillende sporten uit te proberen bij vele sportverenigingen in Deventer en op afwisselende locaties? Meld je aan en doe mee! Sluit je schooldag sportief af. Kom dit schooljaar elke week sporten en blijf lekker fit!

Swimstars

Ben jij tussen de 6 en 14 jaar oud en heb jij je zwemdiploma A, B of Superspetters ook reeds in de zak? En wil jij nog meer van de zwemsport leren? Geef je dan snel op voor Swimstars! Het nieuwe naschoolse zwemprogramma van de Reddingsbrigade Deventer, Zwemvereniging De IJsel en Sportbedrijf Deventer.

Happy Life

Met Happy Life leer je op een leuke manier gezond te bewegen. In het Happy Life platform dagen we jou namelijk uit om zo veel mogelijk Happy Coins te sparen door te bewegen. De Happy Coins kun je verzilveren voor allerlei leuke activiteiten en spellen.

Sportactief

Ken jij alle sporten en sportverenigingen in Deventer? SportActief helpt je kennismaken met verschillende sporten om zo te ontdekken waar je sporthart sneller van gaat kloppen. Sportactief is speciaal voor kinderen die op het speciaal onderwijs zitten of via passend onderwijs les krijgen.

Iedereen Actief & Sportcaroussel

Iedereen Actief is het programma dat aangepast sporten onder de aandacht brengt in Overijssel. Onder het motto ‘Ontdek en doe mee!’ legt Iedereen Actief duurzame verbindingen tussen aanbieders (professionals en vrijwilligers) en gebruikers (sporters en organisaties). Iedereen Actief is actief in de regio Salland; in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Om dit te bewerkstelligen wordt de Sportcaroussel ingezet.