Sportbedrijf Deventer wil ondernemend Deventer inspireren en uitdagen om met sport, bewegen en vitaliteit aan de slag te gaan en roept bedrijven en organisaties op om aan de challenge “Fitste Bedrijf van Deventer” mee te doen. Deelname is kosteloos. Lees verder hoe jouw bedrijf “Fitste Bedrijf van Deventer” kan worden.

Royal GD ‘Fitste bedrijf van Deventer 2019’

21 september 2020
Van Koninklijk bezoek en predicaten tot ‘Beestenboel op de Brink’, drukbezochte klantendagen en een naamsverandering naar Royal GD; het jubileumjaar 2019 was er één voor in de boeken. Om nog meer geschiedenis te schrijven streden fanatieke GD-medewerkers het hele jaar door voor de titel ‘Fitste bedrijf van Deventer’. En met succes! Zij mochten de eerste prijs in ontvangst nemen.

De personeelsvereniging organiseerde het hele jaar door sportieve activiteiten. Zo werd er gevolleybald, gefietst, gezwommen, was er een kennisquiz en waren er workshops over voeding en bewegen. Honderd medewerkers liepen onder enthousiaste aanmoediging van het GD dweilorkest de IJsselloop uit en was GD met twaalf teams vertegenwoordigd op de Bedrijfsbattledag, waar zij het opnamen tegen andere bedrijven uit Deventer. Iedere sport-, beweeg- of gezonde leefstijlactiviteit leverde punten op voor de competitie, die was georganiseerd door Sportbedrijf Deventer.

Prijsuitreiking

Al deze inspanningen bleven niet onopgemerkt en leverden een nominatie op voor de titel ‘Fitste bedrijf van Deventer 2019’. Doordat de Deventer Sportverkiezing in maart niet door kon gaan bleven de GD medewerkers wat langer in spanning zitten. Tijdens de Nationale Sportweek in september werden ze dan toch verrast door een bezoek van Sportbedrijf Deventer. Samen met een vertegenwoordiger van Team Sunweb overhandigden ze de prijs. De trotse GD-directeur Ynte Schukken en PV-voorzitter Teun Fabri namen de prijs onder een luid applaus van de aanwezige medewerkers in ontvangst.

Salland Zorgverzekeringen en Wolters Vastgoedonderhoud B.V. grepen net naast de titel. Zij werden respectievelijk 2e en 3e.

Bekijk hier het filmpje van de prijsuitreiking Fitste Bedrijf van Deventer 2019.

Ook Fitste bedrijf van Deventer worden?

Dat kan! De prijs voor “Fitste Bedrijf van Deventer” wordt vanaf nu jaarlijks uitgereikt tijdens de Nationale Sportweek in september. Het komende deelnamejaar loopt van 1 september 2020 tot 1 september 2021. Doe mee voor het nieuwe jaar 2020/2021 en stimuleer jouw medewerkers en collega’s om met hun gezonde leefstijl aan de slag te gaan. Je kunt op elk moment van het jaar starten. Meer weten, ondersteuning of advies nodig om met vitaliteit in jouw organisatie aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Irene Dekker, i.dekker@sportbedrijfdeventer.nl.

Twee prijzen!

Ieder bedrijf of organisatie, ongeacht de omvang, maakt kans om de titel “Fitste Bedrijf van Deventer” in de wacht te slepen. Er zijn 2 prijzen die in september 2021 worden uitgereikt:
1. Prijs “Fitste Bedrijf van Deventer 2021” voor bedrijven tot 50 medewerkers
2. Prijs “Fitste Bedrijf van Deventer 2021” voor bedrijven vanaf 51 medewerkers

Criteria

De prijzen wordt toegekend op basis van 3 criteria:
1. Aantal activiteiten binnen 1 jaar (zie puntentelling hieronder)
2. Het percentage medewerkers dat in 1 jaar aan 1 of meerdere activiteiten heeft deelgenomen
3. Jurybeoordeling:

o Algemene beoordeling
o Diversiteit van activiteiten passend bij de 5 peilers van vitaliteit (zie hier, link naar intro)
o Bijzondere prestatie die past bij het stimuleren van een gezond sportklimaat in Deventer

Welke activiteiten tellen mee?

Gezonde leefstijl gaat niet alleen over fysieke fitheid. Fitte medewerkers zijn Fit op alle 5 de B’s van Body, Brain, Being, Balance en Business. Alleen dan kun je vol energie en met plezier je werk succesvol doen èn nog energie overhouden voor thuis. Ben je als werkgever al actief rondom gezonde leefstijl en vitaliteit? Maak het kenbaar! Meer inspiratie vind je op de menukaart of maak een afspraak met Irene Dekker, i.dekker@sportbedrijfdeventer.nl, om samen de mogelijkheden te onderzoeken die passen bij jouw organisatie

Aanmelden

Doe mee met de challenge “Fitste Bedrijf van Deventer”! Meer informatie & aanmeldden via bedrijfssport@sportbedrijfdeventer.nl of neem direct contact op met Irene Dekker, i.dekker@sportbedrijfdeventer.nl.

Puntentelling

 

 

 

 

 

 

 

Ook door jouw organisatie zelf geïnitieerde sport- en leefstijlactiviteiten die niet op de menukaart staan, kunnen voor punten in aanmerking komen. Maak ook deze activiteiten kenbaar aan Sportbedrijf Deventer.