Dag 4 van de Nationale Sportweek staat in het teken van de ouderen. Olga Commandeur brengt op het grote podium de circa 50 deelnemers van “ Heel Nederland Beweegt” fanatiek en energiek in beweging. Op de klanken van “ I did it My Way “ is de cooling down een feestje. Daarna wordt bij wooncentrum Ludgerus in Deventer het plezier in bewegen onder de ouderen onder de aandacht gebracht door het organiseren van een Rollator race.

Bij binnenkomst in de koffieruimte zit de sfeer er heel goed in. Een muzikale bewoner heeft zijn accordeon meegenomen en de bewoners van Ludgerus bewegen gezellig mee op de klanken van de muziek. Olga Commandeur weet het enthousiasme er goed in te brengen door de deelnemers te motiveren en ze in beweging te brengen.

Als Olga het startschot geeft voor de race beginnen de deelnemers ieder op hun eigen tempo aan het uitgezette parcours bij het wooncentrum. Met de accordeonist voorop zien we actieve ouderen genieten van het bewegen in de buitenlucht. Olga coacht de deelnemers tijdens het lopen en benadrukt dat het niet gaat om de snelste tijd maar wel om de beweging! Haar motto is “ Use it or lose it” en op een ochtend als deze zien we weer hoe leuk en belangrijk het is om iedereen in beweging te houden.

Na afloop wordt er willekeurig een deelnemersnummer getrokken om de ouderen extra in het zonnetje te zetten met een prijs. Nummer 10 blijkt het geluksgetal en zo kunnen 2 bewoners vandaag genieten van de felicitaties van Olga, een heerlijke lunch en een stoelmassage op Sportpark Keizerslanden!