Zondagavond staat de teller van het aantal mensen dat is komen sporten en bewegen tijdens de Nationale Sportweek Deventer op 4674. Dat betekent dat we lekker onderweg zijn naar het doel van 10.000 mensen. Vandaag was de dag van De Groenste Obstakelrun en was er muziek van ‘Doe Maar Sportief’.

De zondag van de Nationale Sportweek werd gedomineerd door de Groenste Obstakelrun. Ruim 1200 deelnemers bestormende het parcours dat bestond uit verschillende gebouwde hindernissen, zoals een stormbaan, en natuurlijke hindernissen, zoals sloten en modderpoeltjes. Nooit eerder was het aantal deelnemers zo hoog. Maar ook in de jachthaven, Sporthal keizerslanden en Sportpark Keizerslanden kwamen veel mensen af op de activiteiten van het bomvolle sportprogramma.

Goede sfeer festivalterrein

Zondagmiddag stond de Doe Maar Undercoversessions van Café de Hip op het podium op Sportpark Keizerslanden. Voor de gelegenheid hernoemd tot Doe Maar Sportief. Het festivalterrein en het podium zijn helemaal aangekleed in blauw en oranje. De kleuren van de Nationale Sportweek Deventer. Er staan foodtrucks en op de omliggende sportvelden, atletiekbaan en het zwembad werden de hele dag activiteiten aangeboden. Met het prachtige weer is het de ideale locatie om te komen sporten en bewegen, te genieten van de muziek, het eten en drinken en de gezellige sfeer op het terrein.