Veel sportverenigingen in Nederland, en daarmee ook in Deventer, hebben moeite om hun vrijwilligersfuncties binnen de sportvereniging rond te krijgen. Eén van de vereniging die tegen dit probleem aan is gelopen, is SV Colmschate’33. Deze vereniging heeft samen met een combinatiefunctionaris van Sportbedrijf Deventer een traject rondom het werven van nieuwe vrijwilligers opgezet. Dit heeft geresulteerd in een vrijwilligersactie die op 11 en 18 april jl. is gehouden bij de vereniging onder leiding van Maritha Schasfoort (SV Colmschate’33), combinatiefunctionaris Tim van Beek (Sportbedrijf Deventer) en Jan Soek (vrijwilligersgoeroe bij PenKreatie) Dit heeft de vereniging een record van maar liefst 107 nieuwe vrijwilligers opgeleverd.

Aan deze ‘actiedagen’ in een drietal voorbereidingsavonden vooraf gegaan, waarin de betrokkenen een vrijwilligersoverzicht hebben samengesteld en een training hebben gehad over de benadering en presentatie richting potentiële vrijwilligers.

Maritha Schasfoort van SV Colmschate’33 over de vrijwilligersactie die zij samen met Sportbedrijf Deventer en Jan Soek heeft opgezet: ‘Bij de start wist ik absoluut niet wat ons allemaal te wachten stond. Zag er daarom best tegenop. Halverwege werd de hulp en ondersteuning vanuit Sportbedrijf Deventer duidelijk en dat gaf de lucht die nodig was. Tevens motivatie om de actie binnen de club neer te zetten. Het resultaat brengt ons in een flow’.