—- PERSBERICHT —-
Deventer, 14 mei 2014, nummer 27

VOETBALVERENIGING FC RDC TIMMERT AAN DE WEG MET MEIDENVOETBAL
KNVB verzorgd voetbalclinic op sportpark Borgele

DEVENTER – Een twintigtal meiden stonden dinsdag 13 mei jongstleden op het voetbalveld in Deventer keihard te werken. Anneloes Kock van de KNVB organiseerde een voetbalclinic bij voetbalvereniging FC RDC om het meidenvoetbal te promoten.

FC RDC is één van de Deventer voetbalverenigingen die een sportimpuls (landelijke subsidie) hebben aangevraagd om het meidenvoetbal in Deventer beter op de kaart te zetten. Samen met SV Helios en SV Colmschate ’33 worden er verschillende activiteiten georganiseerd om meidenvoetbal bij de verenigingen te promoten. De verenigingen krijgen hierbij ondersteuning van Sportbedrijf Deventer. In het kader van deze sportimpuls heeft Anneloes Kock, oud-speelster van FC Twente en het Nederlands Damesteam, een voetbalclinic verzorgd bij FC RDC. Op sportpark Borgele hebben 22 meiden een fanatieke training afgewerkt. Momenteel is de damesafdeling bij FC RDC sterk groeiende. Nadat de sportkaart op het basisonderwijs is uitgezet, zijn maar liefst 6 meiden lid geworden. Tot aan de zomervakantie staat er nog een vriendinnendag op het programma en na de zomervakantie gaan de activiteiten voor het meidenvoetbal verder.

Meer informatie over het meidenvoetbal bij FC RDC is te vinden op de website www.fcrdc.nl.