De zomervakantie is in volle gang en mede door het coronavirus hebben veel Nederlanders besloten om in eigen land te blijven. Hierdoor weten veel mensen de weg te vinden naar de Nederlandse zwembaden.

Zwembadmanager Ron Bauhuis van Zwemparadijs De Scheg in Deventer is positief over de gefaseerde opening die zowel De Scheg als het Borgelerbad kende: “Het is goed om te zien dat we langzaam maar zeker steeds meer gasten terug zien, hier ben ik dan ook blij om. Uiteraard hanteren we de richtlijnen vanuit het RIVM. Hiermee doel ik onder meer op de 1,5 meter maatregel, die we erg belangrijk vinden. Om dit te kunnen waarborgen laten we ook minder bezoekers naar binnen dan gebruikelijk. Wel blijft het noodzakelijk om vooraf online je kaartje te kopen. Tevens werken we met tijdvakken zodat mensen verspreid over de dag aankomen en wachtrijen te voorkomen. Gelukkig heb ik al veel blije gezichten gezien en begrijpen onze gasten dat er zowel veel van hun en ons gevraagd wordt.”

Lastige tijd
Bauhuis geeft aan dat het niet altijd eenvoudig was om aan de wensen van de gasten te voldoen. “We wilden ook tijdens het gefaseerd open gaan een aanbod voor alle doelgroepen bieden. Elke gast heeft andere wensen en ook moesten we binnen korte tijd personeel werven voor de zomervakantie, het werd namelijk lange tijd onzeker of we open konden gaan.”
Ook op met ons ticketsysteem lag er een uitdaging voor de organisatie. Alle reserveringen gebeuren op dit moment uitsluitend online, terwijl wij hoofdzakelijk tickets aan kassa verkochten. We hadden wel een webshop, maar deze was nog niet ingericht voor bijvoorbeeld banenzwemmen en aquasportlessen. Gelukkig hebben de collega’s alles op alles gezet om ook dit in te regelen, daar zijn we trots op!”

DEVENTER – Vanaf maandag 6 juli zijn zwemparadijs De Scheg en buitenbad het Borgelerbad weer dagelijks geopend voor recreatieve gasten. Ook nemen de squashers het bij De Scheg weer tegen elkaar op. Het speelparadijs op ijsbaan De Scheg opende eerder vorige maand al haar deuren. Er worden weer kinderfeestjes georganiseerd en de restaurants zijn geopend. Kortom; vrijwel alle activiteiten van Sportbedrijf Deventer zijn inmiddels weer opgestart.

Wel zijn er verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van alle gasten te kunnen waarborgen.  Zo is het bezoekersaantal dat is toegestaan beperkt en dienen alle bezoekers op voorhand een kaartje te reserveren. Ook zijn nog niet alle sanitaire voorzieningen in gebruik, omdat gasten ook hier 1,5 meter afstand moeten kunnen houden. Maar dat mag de pret niet drukken!

DEVENTER – Tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte op 6 mei zijn versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd en mag er onder bepaalde voorwaarden weer worden gesport. De Scheg en het Borgelerbad in Deventer gaan de komende weken gefaseerd open. Zo kunnen banenzwemmers en verenigingen vanaf maandag 18 mei tijdens gezette tijden en onder bepaalde voorwaarden weer gebruik maken van de Deventer zwembaden.

Nieuw rooster
Zwembadmanager van De Scheg en het Borgelerbad Ron Bauhuis legt uit: “Om aan de 1,5 meter afstand te kunnen voldoen is een nieuw rooster opgesteld. Gestart wordt met banenzwemmen vanaf 18 mei. Hierdoor kunnen zo’n 10 tot 12 personen tegelijk zwemmen, afhankelijk van de locatie. Er wordt steeds 45 minuten gezwommen. Daarna heeft de gast 15 minuten de tijd om zich om te kleden en de locatie te verlaten alvorens de volgende groep komt. De eerste week worden er zo’n 94 zwemuren aangeboden. De opvolgende week worden daar 12 aquasportlessen aan toegevoegd, met elk een capaciteit voor 15 personen”, besluit Bauhuis.

Protocol zwembaden
Om de eerste banen te kunnen trekken worden gasten verzocht het protocol zwembaden door te nemen. Want er zijn wel een aantal zaken gewijzigd. Zo dienen zwemmers zich thuis te douchen en de badkleding onder normale kleding aan te doen, zodat u geen kleedkamer hoeft te bezoeken bij aankomst op locatie. Het volledige Protocol zwembaden is te vinden op www.descheg.nl en www.borgelerbad.nl.

Landelijke regeling
Sinds 11 mei mag er bewegingsonderwijs op scholen gegeven worden. Volwassenen mogen weer buiten sporten en bewegen, alleen of samen, mits 1,5 meter afstand van elkaar wordt gehouden. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar mogen, uitsluitend georganiseerd, buiten sporten. Wedstrijden, het delen van kleedkamers en douchen op locatie is/zijn voorlopig niet toegestaan.

Ook binnen- en buitenzwembaden mogen weer open sinds 11 mei, indien aan de richtlijnen van het RIVM en de ZwembadBranche wordt voldaan. Voor De Scheg en het Borgelerbad betekent dit dat zij vanaf 18 mei hun deuren openen voor banenzwemmers en verenigingen. De opvolgende week breiden zij het programma uit met aquasportlessen en vanaf juni starten ook de zwemlessen. Voor alle overige activiteiten zoals recreatiefzwemmen is op dit moment nog geen startdatum bekend.

Maarten Kuiper is benoemd tot directeur van Sportbedrijf Deventer. De Deventenaar verruilt per 1 maart 2019 zijn commerciële directeursfunctie bij de Rabobank, voor het maatschappelijke Sportbedrijf Deventer.

De vier maanden durende selectieprocedure is afgerond, met als uitkomst een nieuwe directeur voor Sportbedrijf Deventer. “De zorgvuldige selectieprocedure door de Raad van Commissarissen, de vertrouwenscommissie met vertegenwoordiging van de ondernemingsraad en het directieteam van het Sportbedrijf, alsook de aandeelhouder heeft geleid tot een unanieme voordracht van Maarten Kuiper,” aldus Haico Meijerink, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Sportbedrijf Deventer. “Wij kijken dan ook uit naar de samenwerking en wensen Maarten veel succes toe”.

Sinds 1993 heeft Maarten Kuiper verschillende commerciële management- en directiefuncties vervuld bij de Rabobank, waarbij klantbeleving hoog in het vaandel stond. Dit sluit goed aan bij de visie van het Sportbedrijf, dat streeft naar een 8+ voor gasttevredenheid.

“Als geboren en getogen Deventenaar vind ik het fantastisch om het gastvrije bewegen voor de bevolking van de gemeente Deventer en vele andere recreanten mede te mogen vormgeven. Deventer is een gastvrije Hanzestad met een rijke historie, tal van prachtige evenementen en schitterende sportaccommodaties. Vanaf mijn prille jeugd sport ik er al; eerst op de (oude) ijsbaan, later bij De Scheg waar ik tot aan de dag van vandaag met veel plezier squash. Hoe gaaf is het dan om bij dit prachtige bedrijf te mogen gaan werken?” vertelt Maarten Kuiper enthousiast.

Sportbedrijf Deventer is verantwoordelijk voor de exploitatie van 30 sportaccommodaties in Deventer, waarbij Sport- en Belevingscentrum De Scheg, het Borgelerbad en Sportpark Keizerslanden het meest in het oog springen. Daarnaast voert Sportbedrijf Deventer het gemeentebeleid uit op het gebied van sport en bewegen. Het doel daarbij is het bieden van een onuitwisbare beleving in beweging.

Zaterdag 23 februari werd op de ijsbaan van De Scheg in Deventer het NK Pure sprint/Supersprint gehouden. Zowel jonge schaatstalenten en gevestigde namen als Dai Dai Ntab, Pim Schipper en Wesly Dijs, Michel Mulder en Ronald Mulder kwamen in actie. Laatstgenoemde reed een baanrecord op de 100 meter sprint, maar viel geblesseerd uit op de 300 meter sprint. Een flinke tegenvaller voor de Europees Kampioen afstanden op de 500 meter van vorig jaar.

Naast het baanrecord van Mulder werden er nog 3 overall records, 11 categorie records en 126 persoonlijke records gereden. Een hele knappe prestatie van de sprinters die respectievelijk in actie kwamen op de 100, 300 en 500 meter.
Opvallend waren de honderden bezoekers langs de baan gedurende de hele dag, waar de organisatie zeer content mee was. Ondanks het mooie weer wisten zij de weg te vinden naar de ijsbaan. De bezoekers zagen naast de afsluitende senioren (dames en heren) ook de dames en heren in de C-, B-, en A-categorie in actie die veelbelovende tijden hebben gereden en zeer content waren met de kwaliteit van het ijs in De Scheg.

Voor alle uitslagen klik HIER.