Sportbedrijf Deventer faciliteert, initieert en accommodeert al jaren de markt voor sport en bewegen in Deventer. Met expertise op het gebied van sport zijn wij verantwoordelijk voor de uitvoering van het gemeentelijk sportbeleid. Sportbedrijf Deventer werkt vanuit een drie-eenheid om het streven naar een Sportief Deventer te realiseren. Hiermee kan Sportbedrijf Deventer elke inwoner van de gemeente Deventer levenslang optimaal bedienen met een op maat afgestemd sportaanbod. Deventer loopt hiermee voorop in Nederland! De drie lijnen zijn Sportieve School, Sportieve Leefomgeving en Sportieve Vereniging.

Daarnaast exploiteren wij sportaccommodaties als Sport- en Belevingscentrum De Scheg, het Borgelerbad, sporthal de Kroon en sporthal Keizerslanden. Tot in de wijde omstreken staat De Scheg bekend als één van de grootste publiekstrekkers in de Nederlandse sport- en recreatiebranche met meer dan één miljoen bezoeken per jaar. Het multifunctionele Sport- en Belevingscentrum faciliteert naast schaats- en zwemplezier ook tal van andere activiteiten. Het Borgelerbad staat bekend om haar fraaie buiten zwemfaciliteiten. Van De Scheg tot het Borgelerbad, verhuur van sportzalen, verenigingsondersteuning of de wijkgerichte beweeginterventies, Sportbedrijf Deventer zorgt ervoor dat alle doelgroepen optimaal en veilig gebruik kunnen maken van alle faciliteiten.

Over ons

Sportbedrijf Deventer is verantwoordelijk voor exploitatie van sportaccommodaties en voert het gemeentebeleid op het gebied van Sport & Bewegen uit.

Onze structuur

Bij Sportbedrijf Deventer werken ongeveer 150 medewerkers verdeeld over diverse werkgebieden.

Geschiedenis

Lees hier een stukje geschiedenis over De Scheg. Aan de oever van de IJssel opende in 1962 de Deventer kunstijsbaan haar poorten.

Locaties

Sportbedrijf Deventer beheert en exploiteert diverse sportaccommodaties in Deventer. Bekijk ze hier op de kaart.

Jaarverslag

Het jaarverslag van Sportbedrijf Deventer bevat veel informatie over de organisatie, het afgelopen jaar, foto's en filmpjes.