Samen plezier maken, samen spetteren en het KNZB zwemdiploma behalen dat gelijk is aan het C-diploma! Doe mee met de SuperSpetters zwemlessen in Deventer. Hiermee leert uw kind veilig, snel en vooral op een leuke manier zwemmen.

Spelenderwijs vertrouwd met water

De zweminstructeur leert uw kind als eerste de borst- en rugcrawl aan, omdat kinderen deze slagen veel sneller

Zwemlessen volgen in Deventer met de nieuwe methode SuperSpetters betekent meer persoonlijke aandacht voor uw kind.

Zwemlessen volgen in Deventer met de nieuwe methode SuperSpetters betekent meer persoonlijke aandacht voor uw kind.

onder de knie krijgen. In het hele zwemlestraject is veel ruimte voor het spelenderwijs vertrouwd raken met het water. Door de kleine groepjes van gemiddeld 8 kinderen is er ruimte voor veel persoonlijk contact. De zweminstructeur, die in het bezit is van een Verklaring Omtrent Goed Gedrag, voelt dan ook snel aan hoe uw kind zich beweegt in het water en of het mogelijk is om een stapje verder te gaan.

De jonge zwemkampioenen voelen zich door de methode snel vertrouwd in het water. De survivalelementen en uitdagende materialen maken van de zwemles een moment waar uw kind naar uitkijkt. Door de speciale SuperSpetters badmuts en zwembril zien de kinderen er ook uit als een échte zwemkampioen!

De kinderen sluiten deze lesmethode af met één diploma, vergelijkbaar met het eindniveau van het C-diploma. Het voordeel hiervan is dat er tussentijds geen uitstapmomenten zijn waardoor uiteindelijk meer kinderen zwemveilig zijn. Het afzwemmen is tijdens een geweldig SuperSpetters Afzwemfeest en uiteraard mag u daarbij aanwezig zijn.

Kijk met uw kind mee

De communicatie met uw kind en met u als ouder/verzorger staat centraal. De kinderen krijgen een eigen zwemboek met een stickersysteem. Tijdens de lessen kunt u de vorderingen van uw kind bekijken. Op het Borgelerbad vanuit de restaurette en in De Scheg vanaf de tribune of via beeldschermen in de ontvangsthal onder het genot van een kopje koffie of thee. Enkele keren per jaar organiseren wij de SuperSpetters Feestweek. Iedere feestweek heeft een ander thema en daarnaast mag u dan als ouder meezwemmen met uw zoon of dochter.

Zwemlessen in twee fases

superspetters zwemlessen

De communicatie met uw kind en u als ouder/verzorger staat centraal.

Bij De Scheg en Het Borgelerbad kunnen kinderen leren zwemmen volgens de SuperSpetters methode. De adviesleeftijd is 5 jaar maar uw kind kan en mag ook vanaf het 4e levensjaar bij ons starten met SuperSpetters. De methode bestaat uit 10 periodes. Om uw kind goed te leren kennen en groepjes te kunnen samenstellen met kinderen van gelijk niveau is het zwemlestraject opgesplitst in twee fases:

Introductiefase

Alle kinderen beginnen in de introductiefase, in deze fase doorlopen de kinderen periode 1 en 2 van SuperSpetters. In deze fase krijgt uw kind 45 minuten zwemles per week. Na afloop van de introductiefase volgt een adviesgesprek waarin onze zweminstructeur aangeeft welke leerweg het beste bij uw kind past. De introductiefase zal ongeveer 4 maanden duren (afhankelijk van de ontwikkeling van uw zoon of dochter).

Hoofdfase

In de hoofdfase gaan de kinderen verder met periode 3 t/m 10 van de SuperSpetters methode. Op basis van het advies van de zweminstructeur wordt uw zoon of dochter ingedeeld in  SuperSpetters Basis (45 minuten zwemles per week, tijdsduur gemiddeld 16 maanden) of SuperSpetters Intensief (90 minuten zwemles per week, tijdsduur gemiddeld 8 maanden).

Wanneer uw kind in SuperSpetters Intensief door de zweminstructeur wordt ingedeeld, maar u wilt hier als ouder liever van afzien dan is dit mogelijk. Uw kind wordt dan alsnog ingedeeld in SuperSpetters Basis. Tijdens het adviesgesprek kan dit worden besproken. Het is op dat moment overigens niet mogelijk om te switchen van SuperSpetters Basis naar SuperSpetters Intensief.

Zwemlestijden

Op onderstaande dagen en tijden zijn er SuperSpetters zwemlessen (zowel Basis als Intensief). De lestijden variëren binnen de genoemde tijdsvakken. Bij inschrijving kunt u de voorkeur aangeven voor de zwemlocatie en de geboden lesdagen.

  Dag   De Scheg   Borgelerbad
  Maandag   15.00 – 18.00 uur   –
  Dinsdag   15.00 – 18.00 uur   –
  Woensdag   15.00 – 18.00 uur   15.00 – 18.00 uur
  Donderdag   –   15.00 – 18.00 uur
  Vrijdag   15.00 – 18.00 uur   15.00 – 18.00 uur
  Zaterdag   08.00 – 11.00 uur   08.30 – 11.30 uur

Tarieven

 Zwemles  Aantal minuten  Zwemlestarieven  Incl. Gezinspas 
Introductiefase   45 minuten per week   € 47,- per 30 dagen  € 59,25 per 30 dagen
Hoofdfase basis   45 minuten per week   € 47,- per 30 dagen  € 59,25 per 30 dagen
Hoofdfase intensief   90 minuten per week   € 94,- per 30 dagen  € 106,25 per 30 dagen

 

  • Het tarief is gebaseerd op 38 lessen per jaar volgens de jaarkalender zwemlessen.
  • Het zwemlestarief is een all-in prijs.
  • Het zwemlestarief moet elke 30 dagen verlengd worden en wordt niet betaald in juli en augustus.
  • Vanwege de feestdagen waarop geen zwemlessen zijn  (2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaart, 2e Pinksterdag) vinden aan het einde van het seizoen inhaallessen plaats.
  • Toegang tot de zwemles alleen met een geldige leskaart, verlenging kan via onze receptie of de webshop.

Aanmelden

Via onze webshop is het mogelijk uw kind aan te melden voor onze zwemlessen. Na het aanmelden ontvangt u een automatische ontvangstbevestiging per e-mail.
Houdt er rekening mee dat er een wachttijd is. Dit kan per voorkeursdag en zwemlocatie verschillen. Informatie over actuele wachttijden kunt u opvragen door te mailen naar zwemles@sportbedrijfdeventer.nl.

Voordelige Gezinspas

Meld uw kind aan voor SuperSpetters en kies ook meteen voor de Gezinspas. Hiermee kunt u met het hele gezin recreatief zwemmen in De Scheg én Borgelerbad. Het zwemleskind moet zelf wel altijd aanwezig zijn.
Wilt u recreatief zwemmen zonder het zwemleskind, dan kunt u een eigen persoonsgebonden gezinspas aanschaffen bij de receptie, de kosten van deze pas zijn eenmalig € 3,- p.p.
De gezinspas kost € 12,25 per maand, per leskind. Dit bedrag hoeft u niet te betalen in de maanden juli en augustus maar de pas is dan wel geldig. De Gezinspas gaat in als uw kind begint met de zwemles en loopt tot en met de maand van het diplomazwemmen. Ideaal om samen tijd door te brengen of uw kind gewend te laten raken aan het water. U betaalt de Gezinspas tegelijkertijd met de zwemleskaart.

Oefenuurtje

Naast de zwemlessen raden wij aan om regelmatig met uw kind te zwemmen. Tijdens de recreatieve openingstijden van onze zwembaden is het dragen van zwemvleugels verplicht voor kinderen die nog geen zwemdiploma hebben. Wilt u oefenen met uw kind zonder zwemvleugels? Dat kan tijdens de oefenuurtjes in De Scheg en Borgelerbad. Er is dan een zweminstructeur aanwezig voor vragen en ondersteuning. Tijdens de oefenuurtjes is het gezinsabonnement geldig!

 De Scheg  Vrijdag  18.00 – 19.00 uur  € 5,20
 De Scheg  Zaterdag  11.00 – 13.00 uur  € 8,95
 De Scheg  Zondag  10.00 – 12.00 uur  € 8,95
 Borgelerbad  Zondag  12.00 – 13.00 uur  € 5,20

Let op: Oefenuurtjes zijn er niet op feestdagen en tijdens schoolvakanties.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze zwemlesadministratie via zwemles@sportbedrijfdeventer.nl.
Op de website van de KNZB SuperSpetters vindt u meer informatie over deze zwemlesmethode.

Enthousiast geworden? Meld uw kind aan voor de SuperSpetters zwemlessen in Deventer!


Meldpunt ongewenst gedrag.