Tip: Download onze zwemless-app en ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom zwemlessen, klik HIER.

Let op: Per juni hebben wij in verband met het coronavirus een looproute. Check HIER een video met de uitleg.

Ben jij tussen de 6 en 14 jaar oud en heb jij je zwemdiploma A, B of Superspetters ook reeds in de zak? En wil jij nog meer van de zwemsport leren? Geef je dan snel op voor Swimstars! Het nieuwe naschoolse zwemprogramma van de Reddingsbrigade Deventer, Zwemvereniging De IJsel en Sportbedrijf Deventer.

Wat is Swimstars?

Bij Swimstars ga je dieper in op de zwemsport. Bij diploma A & B of Superspetters heb je de basisvaardigheden van het zwemmen geleerd. Maar er is nog veel meer! Je kunt bijvoorbeeld zwemmend redden, survival zwemmen, vinzwemmen en nog veel meer. Bij Swimstars maak je kennis met al deze activiteiten en kun je tevens je C zwemdiploma halen!

Donderdagmiddag van 16.00 – 18.00 uur | Sport- & Belevingscentrum De Scheg

Doe mee met Swimstars

 • Ontdek verschillende onderdelen van de zwemsport
 • Krijg les van enthousiaste trainers en zweminstructeurs
 • Beter bewegen = beter leren
 • Haal je C zwemdiploma tijdens Swimstars!
 • Betaal per blok slechts € 40,00

Abonnement

Bij Swimstars schrijf je je per blok in. Elk blok worden er andere zwemsporten aangeboden. Je kiest per blok twee zwemonderdelen die je graag wilt volgen. Per blok betaal je € 40,00. Deze kun je voldoen bij de eerste les van een blok Swimstars per PIN of contant.

C-diploma

Bij Swimstars kun je je C-diploma halen binnen 8 weken! Je gaat dus veel oefenen om de vaardigheden die je moet beheersen voor een C-diploma onder de knie te krijgen. Mocht dit binnen 8 weken niet lukken? Geen probleem! Je kunt dan gegarandeerd met het volgende blok Swimstars meedoen om verder te gaan met jouw C-diploma. Als je gaat afzwemmen dien je bij de receptie een bedrag van € 14,95 (bovenop de € 40,00 van het abonnement) te betalen. Dit zijn diplomakosten die de NRZ berekend.

Wanneer je je KNZB Superspettersdiploma al hebt gehaald, heb je automatisch je C-diploma! Je hoeft dan bij Swimstars niet voor je C-diploma te gaan zwemmen.

Programma

Om deel te kunnen nemen aan het programma van Swimstars, dien je je A & B zwemdiploma of je Superspettersdiploma te hebben. Bij bevestiging van deelname vragen wij om hier een kopie van mee te sturen.

De lessen vinden plaats bij De Scheg op donderdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur.


Swimstars Blok 1 - vanaf 12 september 2019

Blok 112, 19, 26 september 2019
3, 10, 17, 31 oktober 2019
7 november 2019
 • C-diploma
 • Reddend Zwemmen (Reddingsbrigade Deventer)
 • Wereldzwemslagen
 • Aquafun (kinderactiviteiten)

 

Reddend Zwemmen (Reddingsbrigade Deventer)
Bij zwemmend redden maak je kennis met Reddingsbrigade Deventer. Je leert verschillende onderdelen van de sport die te maken hebben met het redden van mensen uit het water, maar ook met andere onderdelen die wat minder bekend zijn. Wist je bijvoorbeeld dat er ook wedstrijden zwemmen reddend zijn.

Wereldzwemslagen
Je leert nieuwe spectaculaire zwemslagen, zoals bijvoorbeeld de matrozenslag, helikopterslag, Japanse crawl en de Hongaarse slag. Dit zijn zwemslagen die over de hele wereld worden gezwommen, maar nog vrij onbekend zijn.

Aquafun
Aquafun wordt gegeven door top-entertainer Leroy van De Scheg. Het zwembad biedt vele mogelijkheden tot sporten en spelen. Samen met Leroy ga je leuke activiteiten doen die te maken hebben met de zwemsport en water.


Swimstars blok 2 - vanaf 14 november 2019

Blok 214, 21, 28 november 2019
5, 12, 19 december 2019
9, 16 januari 2020
 • C-diploma
 • Synchroomzwemmen (DZ & PC De IJsel)
 • Wet & Dry Bootcamp
 • Lifeguard training (hoe word ik een badjuf of meester)

 

Synchroomzwemmen (DZ & PC De IJsel)
Houd jij van dansen, zwemmen en muziek? Dan is synchroon zwemmen de ultieme sport voor jou. Synchroon zwemmen is een combinatie van zwemmen en dansen in het water op muziek.

Wet & Dry bootcamp
De nieuwste trend in de zwemwereld is de aquabootcamp. Bij Swimstars heet dat de ‘Wet & Dry Bootcamp’. Je gaat diverse oefeningen in het water en op het droge doen die te maken hebben met de volgende aspecten:

 • het opbouwen van spierkracht,
 • het verbeteren van je coördinatie,
 • het vergroten van jouw uithoudingsvermogen,
 • en het ontwikkelen van behendigheid en lenigheid.

Lifeguard training
Ga jij wel eens zwemmen in het recreatiebad van de Scheg of in de zomer bij het Borgelerbad? Dan heb je vast ook wel eens gezien hoe druk het daar kan zijn. Het bad moet altijd goed in de gaten worden gehouden zodat zwemmen voor iedereen veilig blijft. Wil jij weten wat een badmeester of badjuf (de lifeguard) allemaal moet leren? Volg dan de ‘lifeguard training’ bij Swimstars!

 


Swimstars Blok 3 - vanaf 23 januari 2020

Blok 323, 30 januari 2020
6, 13, 27 februari 2020
5, 12, 19 maart 2020
 • C-diploma
 • Reddend Zwemmen (Reddingsbrigade Deventer)
 • Vinzwemmen = VOL!
 • Aquasporten

 

Reddend zwemmen (Reddingsbrigade Deventer)
Bij zwemmend redden maak je kennis met Reddingsbrigade Deventer. Je leert verschillende onderdelen van de sport die te maken hebben met het redden van mensen uit het water, maar ook met andere onderdelen die wat minder bekend zijn. Wist je bijvoorbeeld dat er ook wedstrijden zwemmen reddend zijn.

Vinzwemmen
Altijd al eens als een zeemeermin of zeemeerman door het water willen bewegen? Dat kan bij Swimstars! Je krijgt van ons een monovin of een meerminpak en je gaat lekker oefenen met deze leuke, maar zware manier van zwemmen.

Aquasporten
Bij aquasporten maak je kennis met diverse aquasport onderdelen, zoals floatfit, aquajoggen, aquabike en nog veel meer.


Swimstars Blok 4 - vanaf 26 maart 2020

Blok 426 maart 2020
2, 9, 16, 23 april 2020
14, 28 mei 2020
4 juni 2020
 • C-diploma
 • Survivalzwemmen
 • Wedstrijdzwemmen (DZ & PC De IJsel)
 • Snorkelen

 

Survivalzwemmen
Tijdens survival leer je jezelf en anderen redden uit het water met kleren aan. Daarnaast doe je veel uitdagende oefeningen met onder andere opblaasboten, geblindeerde zwembrilletjes en veel meer!

Wedstrijdzwemmen (DZ & PC De IJsel)
Het onderdeel wedstrijdzwemmen wordt verzorgt door Deventer zwemvereniging ‘DZ & PC De IJsel’. Je maakt kennis met de vereniging tijdens een half uur training die bij Swimstars wordt aangeboden. Mocht je wedstrijdzwemmen nou zo leuk vinden? Dan kun je na afloop van het blok bij Swimstars lid worden van De IJsel!

Snorkelen
Bij snorkelen leer je allereerst hoe je moet omgaan met een snorkel, duikbril en zwemvliezen. Vervolgens leer je o.a. een hoekduik, voorwerpen op te duiken en zelfs samen met een maatje te snorkelen.


Inschrijving & betaling

 • Inschrijven:
  Klik hier om in te schrijven voor Swimstars
 • De betaling:
  De betaling van het Swimstars programma dient, na inschrijving online, voor aanvang van de eerste zwemles bij de receptie van De Scheg te worden voldaan.
 • Leskaart:
  U ontvangt toegang tot de zwemles een met een geldige leskaart voor 8 weken Swimstars. Deze ontvangt u tevens voor aanvang van de eerste zwemles bij de receptie. Hiermee kunnen ook ouders en/of begeleiders mee naar binnen.

Contact

Neem voor meer informatie over Swimstars contact op met Tim van Beek
Telefoon: 06-22552902
Email: sportievevereniging@sportbedrijfdeventer.nl


Meldpunt ongewenst gedrag.