Een schaatstransponder is een klein apparaat met een chip dat om de enkel of onder de schaatsschoen gedragen wordt. Iedere passage op de finishlijn wordt gedetecteerd. Met behulp van de schaatstransponder kan per schaatser een statistisch overzicht van de verrichtingen gedurende het gehele schaatsseizoen worden samengesteld.

Elke transponder heeft een eigen ID die je kunt koppelen aan een mylaps account, waardoor je gratis en onbeperkt toegang krijgt in al je (wedstrijd)resultaten zoals je rondetijden via www.mylaps.com.

Wie schaatst de meeste rondjes?

Ieder schaatsseizoen wordt op kunstijsbaan De Scheg de competitie “Wie schaatst de meeste rondjes?” georganiseerd. Op deze pagina hebben wij dit seizoen de tussenstand van schaatsers met een schaatstransponder bijgehouden. Op 17 maart 2019 werden tijdens het Smeltfeest de laatste ronden gemaakt waarop de volgende eindstand kunnen opmaken. Klik op de link hieronder om de eindstand te bekijken, hierin in de Schaatsnacht 2019 ook meegenomen. Hierin zal je zien dat bij de heren Arend Paalman de absolute winnaar is geworden met meer dan 14.000 ronden, goed voor ruim 5.600 kilometer. Hiermee blijft hij nummer twee Mark Heimensen met ruim 11.000 ronden en Ap Doornebos met bijna 10.800 ronden ruimschoots voor.
Bij de dames heeft Saskia van Essen met een aantal van ruim 5.200 ronden de meeste afstand afgelegd. Hiermee blijft ze nummer twee Chantal Rietman met ruim 2.600 ronden en Mariët Drost-Ganzefles met 2.500 ronden op grote afstand voor.
Klasse gedaan allen en graag tot volgend schaatsseizoen!

Eindstand transponders 2018-2019

De uitslagen van de Schaatsnacht van Deventer 2019 vind je hier.