Trim & Swim

Wil je aan je conditie werken, gezond bezig zijn en lekker buiten én binnen sporten? Een unieke combinatie van ‘Trimmen en Swimmen’, iedere dinsdagochtend*. Trainen en ontspannen voor iedereen die een fijne training in de buitenlucht wil combineren met een duik in het (binnen)zwembad. Deskundige begeleiding, afwisselende programma’s en geschikt voor elk niveau. Dus sportkleding aan en doe mee!

Onder leiding van een trainer wordt op het buitenterrein van het Borgelerbad gestart met een warming-up om vervolgens lekker aan de conditie te werken. Daarna het zwembad in: trimmen, aquasporten of banenzwemmen. Natuurlijk sluiten we af met een kopje koffie of thee.

   Dinsdag*
   10.00 – 10.45 uur  Activiteiten buiten
   11.00 – 11.30 uur  Activiteiten binnen
*Let op: in 2019-2020 komt Trim & Swim te vervallen op dinsdag 24 december (Kerstavond), 31 december (Oudejaarsavond) en 5 mei (Bevrijdingsdag). 

Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO)

Een half uur gymnastiek in stadiep water. Eventueel met oefenmaterialen en ook op muziek. Doel: plezierig bewegen in het water, ontspannen en sociale contacten onderhouden. Ook geschikt voor niet geoefende zwemmers.

    Donderdag*
    13.15 – 13.45 uur   MBVO
*Let op: in 2019-2020 komt MBVO te vervallen op donderdag 26 december (2e Kerstdag) en 21 mei (Hemelvaartsdag). 

Aangepast Banenzwemmen en Zwemfit

Speciaal voor kwetsbare ouderen die zo lang mogelijk fit en vitaal willen blijven en voor mensen die vanuit een revalidatietraject terugkeren, hebben we nu wekelijks op dinsdagochtend een aangepast programma. Tijdens deze activiteiten is er een inlooptrap aanwezig, zodat u gemakkelijk het water in kunt lopen. Er zijn tevens bewegingsagogen van het Deventer Ziekenhuis voor begeleiding en advies.

    Dinsdag*
    10.00 – 11.00 uur   Aangepast Banenzwemmen
    10.00 – 10.30 uur   Zwemfit inclusief koffie en thee in ‘De Huiskamer’
    10.30 – 11.00 uur   Zwemfit inclusief koffie en thee in ‘De Huiskamer’


Aangepast Banenzwemmen

Wilt u fysiek sterker worden en uw conditie verbeteren, maar sluiten uw vaardigheden niet aan bij het reguliere banenzwemmen? Geen zorgen! Op dinsdagochtend kunt u tijdens Aangepast Banenzwemmen onder begeleiding over de breedte van het binnenbad uw baantjes trekken.

Zwemfit
Met behulp van materialen worden er in het water oefeningen gedaan. Met deze beweegles van 30 minuten kunt u werken aan uw conditie en vitaliteit. U kunt meedoen met de les van 10.00 of 10.30 uur. Er zijn (rol)stoelen, rollators en een tillift aanwezig. Mogelijkheid voor koffie en thee drinken in de restaurette is een onderdeel van Zwemfit, ook wel ‘De Huiskamer’ genoemd.

*Let op: tijdens schoolvakanties gaan Aangepast Banenzwemmen en Zwemfit wel door, maar de tijden kunnen wijzigen. Op feestdagen komt het wel te vervallen: 24 december (Kerstavond), 31 december (Oudejaarsavond) en 5 mei (Bevrijdingsdag). 

Tijden

Klik hier voor de tijden, weergegeven per dag (ook voor eventuele wijzigingen).

Tarieven

Klik hier voor het tarievenoverzicht.