Trim & Swim

Wil je aan je conditie werken, gezond bezig zijn en lekker buiten én binnen sporten? Een unieke combinatie van ‘Trimmen en Swimmen’, iedere dinsdagochtend*. Trainen en ontspannen voor iedereen die een fijne training in de buitenlucht wil combineren met een duik in het (binnen)zwembad. Deskundige begeleiding, afwisselende programma’s en geschikt voor elk niveau. Dus sportkleding aan en doe mee!

Onder leiding van een trainer wordt op het buitenterrein van het Borgelerbad gestart met een warming-up om vervolgens lekker aan de conditie te werken. Daarna het zwembad in: trimmen, aquasporten of banenzwemmen. Natuurlijk sluiten we af met een kopje koffie of thee.

   Dinsdag*
   10.00 – 10.45 uur   Activiteiten buiten
   11.00 – 11.30 uur   Activiteiten binnen
*Let op: tijdens schoolvakanties en op feestdagen komt Trim & Swim te vervallen.

Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO)

Een halfuur gymnastiek in stadiep water. Eventueel met oefenmaterialen en ook op muziek. Doel: plezierig bewegen in het water, ontspannen en sociale contacten onderhouden. Ook geschikt voor niet geoefende zwemmers. Vanaf 13 jaar.

    Donderdag*
    13.15 – 13.45 uur    MBVO
*Let op: tijdens schoolvakanties en op feestdagen komt MBVO te vervallen.

NIEUW!: Aangepast Banenzwemmen, Zwemfit, Beweegfit en ‘De Huiskamer’

Speciaal voor kwetsbare ouderen die zo lang mogelijk fit en vitaal willen blijven en voor mensen die vanuit een revalidatietraject terugkeren, hebben we nu wekelijks op dinsdagochtend een aangepast programma.
Vanaf 1 oktober 2018 zullen er ook bewegingsagogen van het Deventer Ziekenhuis aanwezig zijn voor begeleiding en advies.

    Dinsdag*
    10.00 – 12.00 uur    Aangepast Banenzwemmen
    10.15 – 10.45 uur    Zwemfit (binnen) Let op: op dinsdag 11 en 18 juni begint Zwemfit om 10.00 uur
    11.00 – 11.30 uur    Beweegfit (buiten)
    09.30 – 12.00 uur    De Huiskamer


Aangepast Banenzwemmen

Wilt u fysiek sterker worden en uw conditie verbeteren, maar sluiten uw vaardigheden niet aan bij het reguliere banenzwemmen? Geen zorgen! Op dinsdagochtend kunt u tijdens Aangepast Banenzwemmen onder begeleiding over de breedte van het binnenbad uw baantjes trekken. Tijdens Aangepast Banenzwemmen kunt u gebruik maken van de inlooptrap, om gemakkelijk in het water te komen.

Zwemfit
Met behulp van materialen worden er in het water oefeningen gedaan. Met deze beweegles van 30 minuten kunt u werken aan uw conditie en vitaliteit. Er zijn (rol)stoelen, rollators en een tillift aanwezig. Tijdens Zwemfit kunt u gebruik maken van de inlooptrap, om gemakkelijk in het water te komen.

Beweegfit
Buiten rondom het Borgelerbad wordt op een laagdrempelige manier en low-impact bewogen met veel variatie in oefeningen. Er wordt gewerkt aan balans, stabiliteit en coördinatie.

De Huiskamer
In de restaurette onder het genot van een kop koffie/thee, kunnen mensen elkaar ontmoeten, deel uitmaken van een sociale activiteit. Deze ontmoeting wordt ondersteund met faciliteiten als gezelschapsspelletjes en waar mogelijk andere activiteiten.

*Let op: tijdens schoolvakanties en op feestdagen komen deze activiteiten te vervallen.

Tijden

Klik hier voor de actuele tijden, weergegeven per dag (ook voor eventuele wijzigingen).

Tarieven

Klik hier voor het actuele tarievenoverzicht.