Deventer, 23 augustus 2015, nummer 41

ZWEMPARADIJS DE SCHEG IN DEVENTER POSITIEF UIT TEST KASSA

DEVENTER – Sport- en Belevingscentrum De Scheg in Deventer is, net als in de zomer van 2014, opnieuw bezocht door een mystery guest van het consumentenprogramma Kassa van de VARA. Kassa was destijds met name kritisch over de kleedaccommodatie en het sanitair. Kassa bezocht het zwemparadijs deze maand opnieuw en zag een grote verbetering op deze punten.

Een gezin gaf in de zomer van 2014 een impressie weer over de prijs/kwaliteit, attracties, horeca, kleedaccommodatie en hygiëne. Voorafgaand aan de opnames stond het vernieuwen van de kleedaccommodaties, het sanitair, de vloeren en het opnieuw coaten van de wildwaterbaan al op de planning. Het sanitair, de kleedaccommodaties en de hygiëne werden deze zomer extra onder de loep genomen en zagen er volgens de mystery guest van Kassa ‘verzorgd uit’. Opvallend is dat zwemparadijs De Scheg aanzienlijk voordeliger is dan de vijf andere zwemparadijzen. Daarmee komt de score voor De Scheg op alle punten op een positief resultaat.

Om alle doelgroepen en zwemlessen goed te faciliteren is dit weekend het verwarmde instructiebad heropend. Het instructiebad is totaal gerenoveerd. De tegelwanden en bodem zijn vervangen voor panelen die comfortabel aanvoelen voor de bezoekers van het bad én gemakkelijk te onderhouden en te reinigen zijn. In combinatie met de led-verlichting, ziet het instructiebad er sfeervol uit. Niet onbelangrijk zijn de energiebesparende maatregelen die getroffen zijn. Het instructiebad is tevens voorzien van een afdeksysteem. Op deze manier gaat er veel minder warmte verloren en voorziet Sportbedrijf Deventer in een duurzaamheidsmaatregel in het kader van ‘Deventer energieneutraal in 2030’.

Om de bezoekers van De Scheg positief te blijven verrassen is de horeca van het zwemparadijs onlangs uitgebreid met een vers fruit sappenbar en voor de komende periode is er voor alle leeftijden een gevarieerd programma opgesteld.