ZWAANTJE AL 50 JAAR ACTIEF IN HET WATER

DEVENTER – Op donderdagavond 26 november 2015 werd de 84-jarige Zwaantje Wever in het zwembad van Sport- en Belevingscentrum De Scheg in het zonnetje gezet. Zwaantje komt al 50 jaar elke week naar het zwembad in Deventer om te genieten en te ontspannen van het warme water.

Zwaantje werd vanavond door zweminstructrice Wilma Emaus in de bloemetjes gezet. Wilma Emaus kent mevrouw Wever al jaren. “Zwaantje is heel trouw en slaat bijna nooit een week over”, geeft Wilma aan. Voor de groep waar Zwaantje al jaren mee zwemt heeft zij iets lekkers meegenomen om dit heugelijke feit met elkaar te vieren.

Voor Zwaantje is het wekelijks bezoek naar het zwembad allemaal begonnen in het oude overdekte zwembad aan de Smyrnastraat. Op aanraden van haar neuroloog is ze gaan zwemmen. Het is voor haar belangrijk om in warm water te zwemmen. In kouder water worden haar spieren stijf.

Door de aangename watertemperatuur van 34 graden is AquaFit & Well op donderdagavond zeer geschikt voor mensen met lichamelijke klachten. Regelmatig is er een fysiotherapeut van FysicX aanwezig om aanwijzingen te geven en vragen te beantwoorden.