START BEDRIJFSSPORT CHALLENGE DEVENTER 2015

DEVENTER – Vanaf woensdag 14 oktober 2015 bewegen tientallen werknemers van bedrijven uit Deventer gedurende één maand samen ‘rondom de wereld’. Maarten van der Weijden, Olympisch kampioen zwemmen, geeft het startschot. Met de Bedrijfssport Challenge daagt Sportbedrijf Deventer, in samenwerking met lokale sportverenigingen, werknemers uit om bewuster en frequenter te bewegen en de strijd aan te gaan met teams uit eigen maar ook uit andere bedrijven in Deventer.

Het doel van de challenge is om deelnemers inzicht te geven in hun dagelijkse beweging en bewuster te maken van de positieve invloed van voldoende beweging. Recente onderzoeken laten namelijk zien dat er nog altijd onvoldoende beweging is op de werkvloer. Een gemiste kans, want beweging is bewezen effectief tegen stress en hart- en vaatziekten. Gemiddeld zet kantoorpersoneel in Nederland 5.000 stappen per dag. Dit is de helft van wat de norm van 30 minuten bewegen voorschrijft. Met een kleine inspanning en het creëren van bewust gedrag is meer bewegen snel en eenvoudig te bereiken.

Gedurende het programma krijgen de deelnemers verschillende tips om meer te bewegen. Zo kan men onder andere de auto verder weg parkeren, de trap nemen of een half uurtje lunchwandelen tussen de middag. Deelnemers ontvangen voor aanvang een stappenteller van Sportbedrijf Deventer. Activiteiten die niet via een stappenteller geregistreerd kunnen worden, zoals fietsen en zwemmen, kunnen handmatig via een online portaal ingevoerd worden. Inactieve werknemers worden gestimuleerd om aan de dagelijkse hoeveelheid van 10.000 stappen per dag te komen door bijvoorbeeld vaker met de trap te gaan, naar het werk te fietsen en meer te lopen dan te e-mailen.

De opdracht is om binnen een maand één rondje om de aarde te lopen. Dit is circa 40.000 kilometer! Door samenwerking binnen de teams om dit doel te behalen, vergroot het ook de collegialiteit en binding met het bedrijf. Bovendien competeren ze met andere bedrijven uit de omgeving. Ter motivatie van de deelnemers en promotie van het lokale sportaanbod, organiseren sportverenigingen diverse sportclinics waar kosteloos aan deelgenomen mag worden. Aan uitdagingen dus geen gebrek.

Voor meer informatie kijk op www.bedrijfssportdeventer.nl.