RUIM 4.000 LEERLINGEN ONTDEKKEN DE SCHAATSSPORT
Schaatsverenigingen promoten de schaatssport onder de jeugd in Deventer

DEVENTER – In de periode van 5 tot en met 16 oktober 2015 komen 4.194 leerlingen van 25 basisscholen uit de gemeente Deventer naar de kunstijsbaan van De Scheg om kennis te maken met de schaatssport. De schaatsverenigingen Deventer IJsclub (DIJC) en Sportief Oost Nederland en Sportbedrijf Deventer bieden dit winterseizoen gezamenlijk diverse schaatsactiviteiten aan.

De organisatie biedt de leerlingen een compleet programma aan. Van busvervoer tot diverse schaatslessen en een medaille, overal is aan gedacht. De leerlingen kunnen kiezen uit twee schaatsactiviteiten van elk 20 minuten, bestaande uit ijshockey, shorttrack, kunstrijden, hardrijden, curling en een sportief activiteitenprogramma in de winterspeeltuin ‘De Speelpool’. De schaatsactiviteiten vinden plaats op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 15.00 uur en op woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Nederlandse cultuur
Schaatsen is verweven in de Nederlandse cultuur. Het is belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met de schaatssport. De organisatie streeft ernaar om sporten en bewegen onder de jeugd te stimuleren. Leerkracht Marije Koenen van CBS Mikado is enthousiast: “Het schoolschaatsen biedt een mooie kans om kennis te maken met de verschillende sporten op de kunstijsbaan”.

Extra activiteiten
Het gehele winterseizoen van oktober tot en met maart worden de deelnemende kinderen uitgedaagd om in beweging te komen. Alle leerlingen ontvangen onder andere een uitnodiging voor Dance on Ice met DJ Rudi Feral (bekende Nederlander Ruud Feltkamp) op vrijdagavond 16 oktober 2015. De jonge deelnemers zijn op woensdagmiddag 21 oktober 2015 welkom voor een Meet & Greet met Brandweerman Sam op de kunstijsbaan van De Scheg.