De Groenste Obstakelrun vond afgelopen zaterdagmiddag 3 juni plaats op Sportpark Keizerslanden en het Zandweteringpark. Een sportieve, modderige en natte middag waarbij een record aantal van 715 stoere deelnemers aan de start is verschenen. Ze trotseerden 15 of 25 obstakels die lokale (sport)verenigingen, outdoorstudenten, fitnesscentra en andere organisaties hadden neergezet en georganiseerd.

JP de Kam (halve finalist van Hollands Got Talent) verzorgde in de ochtend een warming-up en een spectaculaire en vlammende openingsshow waar sporttalent Wessel Boons ook bij betrokken werd.

Aansluitend vertrokken na het startschot van Wessel de individuele lopers van de 7 kilometer, gevolgd door de teamrun van de 7 kilometer, de individuele lopers van de 3 kilometer en tot slot de teamrun van de 3 kilometer. De deelnemers – gezinnen, vrienden, collega’s, van jong tot oud – werden aangemoedigd door honderden toeschouwers langs het parcours.

Het gevarieerde parcours

De Groenste Obstakelrun ging onder andere over de atletiekbaan met hordes van AV Daventria en door een container vol water van de brandweer. Daarna waren er nog diverse andere obstakels zoals een kruiptunnel en een stapel van autobanden. Raak schieten met een voetbal in de WEuro container was voor lang niet iedereen even makkelijk. Na een verfrissende waterbak was daar eindelijk de finish op de atletiekbaan waar men werd voorzien van een flesje water, een knalgroene zonnebril en voor de kinderen een Dave (mascotte van De Scheg) medaille.

Positieve reacties

De positieve reacties en vermoeide maar blije gezichten van de deelnemers bij de finish spraken boekdelen. “Ik heb voor het eerst meegedaan aan een obstakelrun en vond het van te voren ontzettend spannend. Maar wat gaaf! De variatie in de obstakels, het groen, alle enthousiaste vrijwilligers die mij goed geholpen hebben bij de hindernissen. Helemaal top. Volgend jaar weer!”, is een reactie van een enthousiaste deelnemer.

Deventer en de regio in beweging

Dat er zo veel mensen door de Groenste Obstakelrun in beweging zijn gekomen, er voor getraind hebben en nu wellicht de smaak te pakken hebben om door te gaan, past goed bij de doelstelling van organisator Sportbedrijf Deventer. “We willen jong en oud in beweging brengen, het plezier laten ervaren van sporten en samen met alle partners bijdragen aan een fitte en gezonde gemeente en regio”, aldus Meriel Hendriks. Op de website www.groensteobstakelrun.nl en de facebookpagina worden alle foto’s en finishlijsten geplaatst.