Raadsleden dansen

Raadsleden van gemeente Deventer dansen met kinderen op de Koningsdans.

Raadsleden van gemeente Deventer hebben voor vanavond (20 april) een basisschoolklas uitgenodigd om hen voorafgaand aan de raadsvergadering te leren dansen op de dans Hupsakee! De raadsleden zijn namelijk uitgenodigd om vrijdag tijdens de Koningsspelen in De Scheg vanaf 8.30 uur samen met 4.000 schoolkinderen dansen op deze Koningshit.

Video’s en Flashmobs van scholen
Bijna 4.000 basisschoolkinderen uit de gemeente Deventer gaan tijdens de Koningsspelen bewegen en gezond eten in Sport- en belevingscentrum De Scheg. Sportbedrijf Deventer heeft met een win-actie de scholen gemotiveerd om alvast in beweging te komen. Op facebook.com/SportbedrijfDeventer hebben de scholen dan ook veel originele video’s en flashmobs van hun warming-up gepost. De winnaar van gratis groepstoegang voor De Scheg worden op Koningsdag bekend gemaakt.

250 duurzame ontbijtpakketten
Het ontbijt wordt gratis aangeboden door Jumbo supermarkten. Sportbedrijf Deventer verzorgt samen met Sallcon de verspreiding van het ontbijt voor alle groepen 1 tot 4 van de scholen binnen de gemeente Deventer. In totaal worden 250 ontbijtpakketten bezorgd aan meer dan 30 basisscholen.

Kies je sport via de sportkaart
Tijdens de Koningsspelen kunnen de kinderen onder begeleiding van combinatiefunctionarissen van Sportbedrijf Deventer in de Scheg kennismaken met het sportaanbod van maar liefst 15 lokale sportverenigingen, een enorme toename ten opzichte van afgelopen jaar. De insteek is dat ze op deze manier tijdens de Koningsspelen makkelijk een sport vinden die bij hen past en na de Koningsspelen gaan sporten bij de vereniging die dit aanbiedt. Ook op de website van Sportbedrijf Deventer kan vanaf vrijdag middels ‘zoek een sport’ op basis van criteria en kenmerken een geschikte sport bij een lokale vereniging gevonden worden.

Gezond ontbijten en bewegen
Burgemeester Heidema is vrijdag 22 april aanwezig om de Koningsspelen te openen. Om 9.30 uur starten alle deelnemende scholen in De Scheg met het dansje Hupsakee! Dit liedje is nu al een hit en gaat over bewegen en gezond eten. Met de zang en dans op Hupsakee! zien kinderen hoe leuk het is om te bewegen en hoe belangrijk het is om groente en fruit te eten. Na het ochtendprogramma verspreiden de klassen zich over verschillende onderdelen.