Nog 1 dag en dan gaat het los: een spectaculair sportevenement met ruim 100 activiteiten, aangeboden door zo’n 38 sportverenigingen, op drie geweldige locaties. De Nationale Sportweek Deventer; nog een keer op een rij het wat, waarom, wanneer en waar! 

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Omdat Deventer 1250 jaar bestaat, De Scheg en Sportbedrijf Deventer 25 jaar bestaan, is de stad door het NOC*NSF uitgeroepen tot Hostcity. In Deventer wordt, samen met sportverenigingen en andere organisaties, een uitgebreid sportprogramma aangeboden voor alle Deventenaren, van zaterdag 15 t/m donderdag 20 september. Locaties zijn sportpark Keizerslanden, sporthal Keizerslanden en de Jachthaven.

Zaterdag: Landelijke opening

Tijdens de feestelijke opening zijn zangeressen Sharon Doorson en Yosina (Voice Kids) van de partij. Ook DJ Dennis van der Geest treedt op. Naast muziek en sport, zijn er foodtrucks op het festivalterrein. De avond duurt tot 23:00 uur en de toegang is gratis. De opening wordt voorafgegaan door een estafettefietstocht door de stad waar inwoners van Deventer aan mee kunnen doen! In het centrum van Deventer (Engestraat) klinkt om 12:50 uur het startschot voor de knotsgekke moderun.

Zondag: Groenste Obstakelrun

Vandaag staat in de het teken van de Groenste Obstakelrun. Inmiddels een bekend evenement voor veel Deventenaren, en voor deze gelegenheid toegevoegd aan het programma van de Sportweek. In de jachthaven staat vandaag een uitgebreid watersportaanbod op het programma.

Dinsdag: Fitstars

Samen sporten & bewegen; dat is het doel van het FitStars Festival op dinsdag 18 september tijdens de Nationale Sportweek. Er is keuze uit ruim 30 gezellige en sportieve activiteiten. Hoogtepunten zijn onder andere de eerste officiële rollatorrun van Deventer, de ‘Heel Deventer Bakt’ competitie en beweegkoningin Olga Commandeur.

Woensdag: Sportstars en aangepast sporten

Vandaag staat in het teken van samen sporten en bewegen. Er is aandacht voor sporten voor mensen met een beperking. Steeds meer sportverenigingen bieden de mogelijkheid om samen te sporten, zowel regulier als aangepast, en die trend willen we tijdens de sportweek graag aanjagen. Carlijn Achtereekte is vandaag van de partij en de hele dag kunnen kinderen allerlei verschillende sporten uitproberen.

Donderdag: NK Bedrijfssport

Maarten van der Weijden komt naar de Nationale Sportweek Deventer. Op 20 september zal hij de deelnemers van het NK bedrijfssport en de Meet & Eat netwerklunch motiveren en inspireren met zijn persoonlijke verhaal over de 11stedenzwemtocht.