In Deventer leren kinderen vanaf september zwemmen volgens de nieuwste zwemlesmethode SuperSpetters. In het Borgelerbad en de Scheg is het hierdoor mogelijk om binnen één schooljaar het KNZB zwemdiploma te behalen dat gelijk staat aan C.

Sneller en met meer plezier leren zwemmen
SuperSpetters leert kinderen sneller zwemmen, maar bovenal met meer plezier. “Als aanbieder van zwemlessen zijn wij altijd bezig met kwaliteitsverbetering, maar ook de wensen van de ouders veranderen. Ouders willen nog meer betrokken worden en inzicht hebben in de vooruitgang van hun kinderen. Hier sluit de nieuwe zwemmethode SuperSpetters beter op aan”, legt Jeroen Meijerhof , Manager Recreatie & Educatie de overgang van de Deventer zwembaden uit. “Het doel blijft gelijk: kinderen veilig leren zwemmen, maar nu met een leuke en frisse methode die past in deze tijd.’’

Eén diploma gelijk aan C
Het grootste verschil met de ABC-methode zit in de volgorde van de aangeleerde zwemslagen en in het diploma. Meijerhof: “In kleine groepjes leert de vaste zweminstructeur als eerste de borst- en rugcrawl aan, omdat kinderen deze slagen veel sneller beheersen wat het leren makkelijker en leuker maakt. Daarnaast bevatten de lessen ook leuke survivalelementen en materialen.’’ Een ander verschil: de kinderen sluiten deze lesmethode af met één diploma, vergelijkbaar met het eindniveau van het C-diploma. “Het voordeel hiervan is, dat er tussentijds geen uitstapmomenten zijn, waardoor uiteindelijk meer kinderen zwemveilig zijn.”

Ouderavond eind juni
De SuperSpetters zwemlessen in het Borgelerbad en de Scheg starten in september en dan begint ook de overgangsperiode. Kinderen die nu nog les krijgen volgens het Zwem ABC kunnen hier gewoon mee doorgaan, ook na september. Ze kunnen echter ook instromen in de nieuwe zwemlesmethode SuperSpetters. Hiervoor wordt in juni een ouderavond georganiseerd met medewerking van een bekende zwemmer.

Meer informatie over SuperSpetters en inschrijven via de websites www.borgelerbad.nl en www.descheg.nl. Volg de leuke zwemlessen van onze zweminstructeurs op www.facebook.nl/DeScheg.