NIEUW SCHAATSSEIZOEN VAN START BIJ KUNSTIJSBAAN DE SCHEG

DEVENTER – Op zaterdag 3 oktober 2015 is het schaatsseizoen 2015-2016 bij Kunstijsbaan De Scheg van start gegaan. Ondanks de hoge temperaturen bonden ruim 800 bezoekers de schaatsen onder voor de eerste rondes op het nieuwe ijs.

Vrijdagavond mochten de werknemers van Sportbedrijf Deventer het ijs verkennen voordat zaterdag het nieuwe ijsseizoen echt van start kon gaan. ’s Ochtends vroeg arriveerden de eerste fanatiekelingen al snel en werd het ijs ingereden door de ijsverenigingen.

Om 12.00 uur was het dan eindelijk zover. Mascotte Harley vloog de sleutel naar hoofdtrainer Dennis Demmers van Go Ahead Eagles waarna hij de deuren van de kunstijsbaan opende om het nieuwe schaatsseizoen in te luiden. Die middag profiteerden ruim 800 bezoekers van het gratis schaatsen en werd er flink geoefend tijdens de activiteiten en clinics.

Nu het nieuwe seizoen gestart is, maakt kunstijsbaan De Scheg zich op voor de komende schaatsevenementen. In de periode van 5 tot en met 16 oktober 2015 komen maar liefst 4.194 basisschoolleerlingen uit Deventer massaal naar de kunstijsbaan om kennis te maken met de schaatssport. Vrijdagavond 16 oktober staat de kunstijsbaan in het teken van Dance on Ice met DJ Rudi Feral (Ruud Feltkamp) waarna op zaterdag 17 en zondag 18 oktober bekende schaatsers naar Deventer komen om te strijden voor de Holland Cup 1. Op zaterdag 7 november staan grote namen aan de start van de 3e wedstrijd binnen de KPN Marathon Cup 3. Het belooft een spannend en gezellig schaatsseizoen te worden vol beleving.

Kijk hier voor het complete programma en informatie.