ouderavondsuperspetters-marcelwoudaMarcel Wouda, bondscoach van het Nationaal zwemteam was gisteren vlak voor zijn vertrek naar de Olympische Spelen in Rio nog even in Deventer om zijn enthousiasme met ouders te delen over de zwemmethode SuperSpetters. Ruim 100 belangstellenden hebben zich laten informeren over de vernieuwde zwemlessen in Deventer.

In het Borgelerbad en de Scheg leren kinderen vanaf september zwemmen volgens de nieuwste zwemlesmethode SuperSpetters. Hierdoor is het mogelijk om binnen één schooljaar het KNZB zwemdiploma te behalen dat gelijk staat aan het bekende C-diploma. Alice Schols van de KNZB en de voor velen bekende voormalig zwemkampioen vertelden over de werkwijze van SuperSpetters. “De badmuts, zwembril en flippers, die de kinderen kosteloos gebruiken bij SuperSpetters, zijn leuk en helpen om de kinderen een veiliger en vertrouwd gevoel te geven. “Met het zwembrilletje was mijn zusje vroeger vast blij mee geweest”, lacht Wouda. “De zwemles vond ik een feest in het water. Maar mijn zusje huilde alleen maar, want ze had altijd last van prikkende ogen.”

Zwemslagen
Het grote verschil met de ABC-methode zit in de volgorde van de aangeleerde zwemslagen en in het diploma. Schols: “De eerste zwemslagen die we de kinderen aanleren zijn de borstcrawl en rugcrawl. Deze kinderen leren deze slagen snel aan omdat ze natuurlijker zijn.” De kinderen krijgen na afloop één zwemdiploma dat gelijk is aan C. Wouda: “Veel kinderen hebben alleen een A- of B-diploma, omdat hun ouders het allemaal wat te lang vinden duren. Maar pas met C ben je zwemvaardig.”

Communicatie met ouders
Een introductiebijeenkomst, voortgangsgesprekken, kijklessen en een (digitaal) zwemboek met beloningssysteem zorgt ervoor dat de ouders goed op de hoogte zijn van de zwemvorderingen van hun kind. De belangstellenden reageren enthousiast als ze horen wat SuperSpetters precies inhoudt. Wouda: “Het is een heel mooi product, waar ik mij als zwemcoach graag voor inzet.”

Meer informatie over SuperSpetters, tarieven en inschrijven via de websites www.borgelerbad.nl en www.descheg.nl. Volg de leuke zwemlessen van onze zweminstructeurs op www.facebook.nl/descheg