ijsselcupkampioenen2016Op de eerste dag van de IJsselcup/Holland Cup 1 zijn diverse baanrecords verpletterd. Thomas Krol reed op de 1500 meter het baanrecord van Erben Wennemars uit 2002 uit de boeken met 1:47.07. Jorien ter Mors verbrak met 30.04  op de 500 meter het record uit 2013 van Thijsje Oenema. En Annouk van der Weijden haalde op de 1500 meter 0.06 af van het record van  Melissa Wijfje uit 2014. De titel IJsselcup 2016 staan op de namen van Thomas Krol en Annouk van der Weijden. Zij waren snelste over twee afstanden.

De IJsselcup/ Holland Cup 1 is dé start van het schaatsseizoen en wordt traditioneel verreden in De Scheg in Deventer. Hierbij kunnen de schaatsers zich kwalificeren voor de KNSB Cup (Selectie World Cup) in Groningen. Aan de start verschenen veel nationale schaatstoppers als Jorien ter Mors, Ronald Mulder en  Koen Verweij. Alleen ter Mors stond op het podium.

500 meter

De eerste omloop op de 500 meter werd gewonnen door Kai Verbij, opgevolgd door Joost Born en Thomas Krol. Bij de dames ging de overwinning naar Jorien ter Mors. Bo van der Werff en Janine Smit werden de nummers twee en drie.

1500 meter

Thomas Krol schreef de overwinning op de 1500 meter heren op zijn naam. Kai Verbij eindigde  als tweede en derde werd Sjoerd de Vries. Bij de dames pakte Annouk van der Weijden de titel op de 1500 meter dames, gevolgd door Linda de Vries en Letitia de Jong.

IJsselcup

Krol was erg blij met het baanrecord op zijn favoriete afstand én het prolongeren van de IJsselcuptitel in zijn thuishaven Deventer. Bij de vrouwen won Annouk van der Weijden de IJsselcup. Carlijn Achtereekte, winnaar van 2015, miste ondanks een goede race, het podium.

Bekijk alle uitslagen op www.knsboost.nl.