JORRIT BERGSMA WINT KPN MARATHON CUP IN DEVENTER

DEVENTER – De nationale marathontoppers beleefde op zaterdag 7 november 2015 een spannende wedstrijd om de KPN Marathon Cup op kunstijsbaan De Scheg in Deventer. De derde wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Jorrit Bergsma. De Nederlands Kampioen rekende in de finale af met Robert Post. Ingmar Berga won de sprint om de derde plaats en nam de Oranje leiderstrui in ontvangst.

Ruim 1500 schaatsfans kwamen naar Deventer om de marathontoppers aan te moedigen voor de KPN Marathon Cup. De wedstrijd werd georganiseerd door de GTC Marathon Overijssel en de Baancommissie Deventer in samenwerking met kunstijsbaan De Scheg.

Regio Top Dames – 50 ronden
Dieuwertje van Kalken heeft in Deventer de eerste wedstrijd in de Dames Regio Top gewonnen. De 17-jarige schaatsster uit Hem was na 50 ronden de snelste in de massasprint. De rijdster uit het 6-Banentoernooi rekende na een vrij matte wedstrijd, waarin de rijdsters afwachtend reden, op de meet af met competitie- en clubgenote Beau Wagemaker. Kirsten Joustra sprintte naar de derde plaats.

Beloften Heren – 100 ronden
De Beloften Heren werd gewonnen door Tijs van der Steen Van der Steen rekende in de finale af met Niels Overvoorde die met een paar misslagen op het laatste rechte stuk kansloos was voor de zege. Niels Immerzeel finishte op de derde plaats. Het drietal maakte onderdeel uit van een zevental rijders met een ronde voorsprong op het peloton.

Top Divisie Dames – 70 ronden
Gekleed in de Oranje leiderstrui heeft Janneke Ensing in Deventer de derde wedstrijd in de KPN Marathon Cup op haar naam geschreven. Ensing slaagde er in de slotfase van de wedstrijd in solo-ontsnapping met succes tot het eind te brengen. Op een halve ronde achterstond won Daniëlle Lissenberg-Bekkering de sprint om de tweede plaats voor Aggie Walsma die derde werd.

In totaal staan er op de marathonkalender voor het schaatsseizoen 2015-2016 zeventien KPN Marathon Cup-wedstrijden. De finale om De KPN Marathon Cup vindt plaats in Alkmaar, op zaterdag 20 februari 2016.

Voor meer informatie: www.descheg.nl