Deventer, 23 november 2015

JONGE MANTELZORGERS MOGEN GENIETEN VAN PRIJS HET VERSCHIL

DEVENTER – Dankzij Het Verschil, de anti-discriminatieprijs Deventer, én winnares Bente van Unen, kan een bijzondere groep kinderen op dinsdagmiddag 24 november 2015 vanaf 15.30 uur een schaatsclinic volgen op kunstijsbaan De Scheg. De kinderen hebben al op jonge leeftijd te maken met de zorg om een van de ouders, broertjes of zusjes.

Bente van Unen, winnares van Het Verschil 2015, heeft in het voorjaar uit handen van de Burgemeester de prijs ontvangen. Het Verschil is een onderscheiding voor iemand die Deventer een beetje mooier heeft gemaakt door zijn of haar nek uit te steken vóór integratie en een socialere samenleving.

Bente heeft zich opvallend actief ingezet bij Raster, met name om jonge meiden weerbaarder te maken. Als prijswinnaar mocht zij een bedrag tot 500 euro besteden aan een project om Deventer nóg iets mooier te maken. Bente is een sociaal betrokken jonge vrouw die, na een stageverblijf in Suriname, zeker wist dat ze het bedrag wilde besteden aan jonge mantelzorgers.

In samenwerking met Carinova, Raster en De Scheg wordt op dinsdagmiddag 24 november een complete schaatsmiddag op en rond de kunstijsbaan georganiseerd om de kinderen in het zonnetje te zetten.

Nominaties 2016
In januari 2016 gaat een nieuwe ronde Het Verschil van start, waarbij elke Deventenaar iemand of een organisatie mag voordragen voor de Deventer anti-discriminatieprijs 2016. Een nominatie indienen is mogelijk via hetverschildeventer@gmail.com. De volgende uitreiking vindt plaats op 21 maart 2016.