21 juni 2015

‘Ontmoeten, ontdekken en meedoen, daar gaat het om vandaag’

Iedereen actief: sportief en gezellig evenement in De Scheg

Bijna 1000 bezoekers en deelnemers, keuze uit zo’n tien verschillende sporten, Braziliaanse sferen en overheerlijke fruitspiesjes. Voeg daarbij een heleboel scootmobielen, de dromen van olympische sporters, de aanwezigheid van de wethouders uit Deventer, Raalte en Olst-Wijhe, het vrolijke commentaar van Henk-Jan Kerkhoff én het feit dat het de hele dag zo goed als droog bleef en u begrijpt… het was een geweldige dag bij Iedereen Actief in De Scheg.

Onder het motto ‘Ontdek en doe mee’ laat een groot aantal verenigingen uit Deventer, Raalte en Olst-Wijhe zien wat ze aanbieden als het gaat om aangepast sporten: sporten voor mensen met een beperking. Inmiddels zijn er veertien verenigingen die maar liefst twaalf verschillende sporten aanbieden.

Want sporten verbindt, sporten is leuk en nog gezond ook! Dat kan iedereen op deze zaterdag in De Scheg ervaren.

Vroeg beginnen

De dag begint al vroeg in de ochtend als de scootmobielvereniging vertrekt voor haar jaarlijkse tocht in de omgeving van Deventer. Begeleid door de vrolijke Dixielandmuziek van het Odano Combo. In de grote sporthallen van De Scheg wordt dan nog hard gewerkt aan de opbouw van de Sportcarrousel en het aankleden van de zalen. Studenten van Saxion ConnectEvent, kader van de verenigingen en veel vrijwilligers zijn druk in de weer.

Olympische droom

Henk-Jan Kerkhoff (verslaggever bij Eurosport) neemt het prominentenprogramma voor zijn rekening. Hij interviewt een aantal sporters die naar de Olympische spelen gaan of willen. Zo is daar Rodrigo Willy Broer, die in 2020 mee wil doen in Tokio bij atletiek. En Bas Hergeling. Bas gaat voor een plek op de Paralympics in Rio de Janeiro volgend jaar, hij heeft een lichamelijk beperking als gevolg van een auto-ongeluk.
Miranda Albers en Leonie van Putten gaan naar de Special Olympics World Games in Los Angeles en gaan voor goud bij het zwemmen.
Mét of zonder beperking: allemaal delen ze die ene droom: presteren op de Olympische spelen!

Sportcarrousel

Daarna kunnen alle aanwezigen verschillende sporten uitproberen in de Sportcarrousel: van korfbal tot een rolstoelhindernisbaan en van skeeleren tot showdown. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Organisator en Regiocoach Kees van Hoof: ‘Ontmoeten, ontdekken en meedoen, daar gaat het om vandaag. In die sportcarrousel krijgen de verenigingen een platform: zij zijn het uiteindelijk die ervoor zorgen dat sporters met een beperking terecht kunnen bij hun vereniging. Voor sporters met een beperking, of dat nu een visuele, lichamelijk, auditieve of verstandelijke beperking is, is het geweldig om bij een reguliere vereniging terecht te kunnen. En voor de verenigingen heeft het zeker ook meerwaarde!’

De dag werd afgesloten met een spetterend optreden van Het Stijlorkest, onder het genot van verse, gezonde fruitspiesjes.

2015-06-20 20.04.59   2015-06-20 20.39.05