Deventer, 1 september 2015, nummer 43

GO AHEAD EAGLES INTRODUCEERT NIEUW LESPROGRAMMA IN SAMENWERKING MET SPORTBEDRIJF DEVENTER

DEVENTER – Go Ahead Eagles is het nieuwe voetbalseizoen goed van start gegaan met opnieuw winst tijdens de tweede thuiswedstrijd in het nieuwe stadion. Ook de basisscholen in de gemeente Deventer zijn weer van start gegaan. Voor het schooljaar 2015-2016 introduceert Go Ahead Eagles in samenwerking met Sportbedrijf Deventer een nieuw lesprogramma voor de groepen 7 en 8 : Leven als een Prof.

Gezonde voeding, leefstijl en beweging staan centraal in het programma bestaande uit verschillende themalessen, GAE voetbaldagen en de Deventer Schoolvoetbaldagen. Onder begeleiding van professionals van Go Ahead Eagles en combinatiefunctionarissen van Sportbedrijf Deventer, verzorgen de leerkrachten zelf de themalessen.

Themalessen
Tijdens de themalessen worden de leerlingen geïnformeerd over het leven als profvoetballer. Het programma bestaat uit de thema’s Gezondheid, Hygiëne, Fairplay, Sport & Bewegen en Financiën. Alle themalessen vinden plaats op basisscholen in de groepen 7 en 8. De lessen bestaan uit een klassikale voorlichting waarbij de kinderen via leskaarten en filmpjes tips krijgen van Go Ahead Eagles spelers en een gymles waarbij leerlingen spelenderwijs met het eerder behandelde thema in aanraking komen. De kick-off van het programma vindt plaats in het stadion met de GAE les. De themalessen zijn ook zeer geschikt voor en in te zetten door basisscholen in de Stedendriehoek en regio Salland.

Go Ahead Eagles Voetbaldagen
Samen met lokale voetbalverenigingen worden de Go Ahead Eagles Voetbaldagen georganiseerd. Tijdens deze voetbaldagen komen de leerlingen in actie op het voetbaltechnisch parcours. Met behulp van de Go Ahead Eagles scorekaart doorlopen de kinderen de elf onderdelen. Ieder onderdeel representeert een specifieke positie uit de traditionele 4-3-3 opstelling van Go Ahead Eagles.

Deventer Schoolvoetbaldagen
Gedurende de Deventer Schoolvoetbaldagen worden de thema’s uit de themalessen in de praktijk gebracht. Door de ‘Mooiste spandoekverkiezing’ maken scholen kans op een wedstrijdbezoek met de gehele klas in het stadion De Adelaarshorst. Tevens is het voetbaltechnisch parcours van de Go Ahead Eagles Voetbaldagen aanwezig.

Meer informatie over het lesprogramma: www.sportbedrijfdeventer.nl/levenalseenprof.