‘Vanaf mijn zesde heb ik allerlei sporten uitgeprobeerd. Dat kon via school, met proeflessen. Toen ik tien was ging ik met een vriendinnetje mee naar atletiek en daar ben ik nooit meer weggegaan.’ Enthousiast vertelt hordenloopster Eefje Boons hoe haar sportcarrière begon, terwijl ze kinderen de beginselen leert van het hordenlopen en hen aanmoedigt de 60 meter af te leggen.

We kennen Eefje natuurlijk nog van het EK Atletiek dat begin augustus in Berlijn plaats vond. ‘Dat was mijn tweede EK -deelname en ik kijk terug op een goed toernooi. Al was het natuurlijk wel zuur om met zo’n klein verschil de finale te missen’. Ze doelt op het verschil van 7/1000e waarmee ze uiteindelijk 11e werd. ‘Dat motiveert me wel om me volgend jaar te kwalificeren voor het WK’.

‘Ik kom uit een sportfamilie, dus sporten was en is voor mij vanzelfsprekend. Plezier hebben in je sport, dat is het belangrijkste. Omdat ik nog zoveel plezier heb in atletiek, loop ik nu nog. Dat wil ik dan ook graag meegeven aan de kinderen die hier vanmiddag komen proeven van atletiek.’

Kinderen en hun ouders kunnen diverse onderdelen uitproberen bij AV Daventria, de club waar ook Eefje nog altijd actief is. ‘Ik train nog steeds zes keer per week hier bij de club.’ Behalve hordenlopen kunnen de kinderen speerwerpen met Emma Oosterwegel. Tot slot mag iedereen zich uitleven op de stormbaan om vervolgens te genieten van een welverdiend ijsje. ‘Ik heb zeker jonge talentjes gezien!’, besluit Eefje en ze helpt een meisje in de startblokken. Wie weet, is dat de nieuwe Eefje Boons.