Extra handjes bij een sportevenement, toernooi of verenigingsactiviteit?
Verenigingen zijn vaak op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die interesse hebben om tijdens evenementen en activiteiten een steentje bij te dragen.

Sportbedrijf Deventer werkt samen met het ROC Aventus, opleiding Sport en Bewegen. Studenten van de opleiding zijn verplicht om jaarlijks buiten hun vaste stage, een aantal extra stage-uren te lopen. Dit wordt ook wel de B-stage genoemd. De B-stage wordt gerealiseerd door verenigingen te ondersteunen bij activiteiten en/of evenementen. De studenten ronden op deze manier hun stage-uren af, en de vereniging hoeft zich geen zorgen te maken over gebrek aan vrijwilligers. Dit is voor beide partijen een win-win situatie!

Mocht u hier interesse in hebben, dan kunt u de activiteit of het evenement aanmelden via deze link. Sportbedrijf Deventer neemt contact met u op.

Het uitbesteden van verzendklussen én nog geld besparen ook!
Heeft u een uitnodiging voor de Algemene Leden Vergadering of een clubblad dat u via de post verstuurd? Het Sportleerbedrijf neemt het verzendklaar maken en de verspreiding voor u uit handen.

Een voetbalvereniging brengt het clubblad, de enveloppen en de etiketten naar het Sportleerbedrijf. Studenten van het ROC Aventus stoppen vervolgens de clubbladen in de enveloppen, etiketteren de enveloppen en leggen ze op volgorde van postcode. Tot slot leveren de studenten de klus af bij Sallcon Stadspost. Alles binnen de Stedendriehoek wordt tegen een gereduceerd tarief verspreid, alles daarbuiten tegen normaal (TNT) tarief. Op deze manier scheelt het uw vereniging tijd én geld!  

Voorbereiding IJsselloop
Het beweegteam, bestaande uit tweedejaars studenten aan de opleiding Sport en Management van Hogeschool Windesheim (Calo), ondersteunen de IJsselloop. Tijdens de IJsselloop vindt de 1K Runaway plaats. Dit is een afstand speciaal voor kinderen. Het beweegteam gaat kinderen werven en trainingen verzorgen op de woensdagmiddag ter voorbereiding op de IJsselloop. Alle activiteiten vinden plaats bij AV Daventria op sportpark Keizerslanden.

Financiële en administratie ondersteuning
Het middelbaar beroepsonderwijs heeft verenigingen ondersteund met het:

  • Realiseren van verzendklussen;
  • Up-to-date maken van de ledenadministratie;
  • Opstellen en ondersteunen van de financiële administratie;
  • Opstellen van facturen;
  • Opstellen van het financiële jaarverslag 2009-2010.  


Opstellen van beleidsplannen
Voor sportpark Borgele is een strategisch marketingplan opgesteld. Met behulp van het plan kunnen vier sportverenigingen gezamenlijk zich beter profileren. leeftijdsopbouw qua leden. Met behulp van het marketingplan moet het sportpark meer zichtbaarheid creëren, waardoor er meer mensen gaan sporten op het sportpark.

Momenteel wordt er een plan geschreven om 55-plussers actief te krijgen!